1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvan Hırsızlığında Artış
Hayvan Hırsızlığında Artış

Hayvan Hırsızlığında Artış

Kars’ta hayvan hırsızlığında artış olduğu ileri sürülürken son iki ay içerisinde 60 büyükbaş hayvanın çalındığı belirtildi.

A+A-

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlığında artış yaşandığı iddia edildi. Köylü sakinleri hayvan hırsızlıkları nedeniyle şikayetçi olurken son iki ay içerisinde 60 büyükbaş hayvanın çalındığı iddia edildi.

 

Köylü sakinleri çiftini 7 ila 10 bin TL arasında satmak için besledikleri hayvanların çalındığını belirtti.

 

DOĞU'DAN BATI'YA KURBANLIK SEVKİ BAŞLADI

 

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Türkiye'nin Batı illerinde satılacak olan kurbanlıklar da yola çıkmaya başladı.

 

Kurban Bayramı yaklaşık 1 ay kala kurbanlıklarda Kars’tan büyük şehirlere götürülmeye başladı. Karslı hayvan yetiştiricileri Kars’tan yükledikleri kurbanlık hayvanları İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere götürüyor.

 

Son günlerde et fiyatlarında görülen artışların hayvan satıcılarını etkilediği görülürken, Kars’ta alıcı bulamayan hayvan satıcıları kurbanlıklarını şehir dışında satmayı düşünüyor.

 

Kars’tan yüklediği kurbanlık hayvanları Bursa’ya götüreceğini belirten, Nurettin Suvari isimli hayvan satıcısı, Kars’ta kurbanlıklarının pahalı olduğu gerekçesiyle satılmadığını söyledi.

 

Nurettin Süvari, “Her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlık hayvanlarımızı pazarlara getirdik. Ama vatandaşlar pahalı diyerek almıyorlar. Bu da bizleri çok etkiledi. Son günlerde artan et fiyatları da bunu tetikledi. Pahalı olduğu söylenen hayvanların fiyatları gerçekten çok uygun. Ama bunu müşterilere anlatmak çok zor” dedi.

 

3 ila 5 bin TL arasında satılacak

 

Son yıllarda Kars’tan batıya kurbanlık götürdüklerini dile getiren Suvari, “Kars’tan batıya giden hayvanlara daha çok ilgi oluyor. Özellikle Doğu illerinden gelen hayvanların etleri daha lezzetli oluyor. Bizde bundan dolayı Kars dışında büyük şehirleri tercih ediyoruz” diye konuştu.

 

Kars’ta Büyükbaş kurbanlık hayvanların fiyatları bin ile 2 bin TL’den başlıyor. 3 bin TL ile 5 bin TL arası değişiyor. Satıcılar kurban fiyatlarının ucuzluğundan alıcılar ise pahalı olmasından şikayetçi oluyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.