1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HAYTAP’ı harekete geçiren köpek
HAYTAP’ı harekete geçiren köpek

HAYTAP’ı harekete geçiren köpek

Zayıflıktan kemikleri sayılan sokak köpeği HAYTAP’ı harekete geçirdi…

A+A-

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Ankara Temsilcisi Ayşegül As, zayıflıktan kemikleri beliren sokak köpeği haberi üzerine Kars Valiliği’ne dilekçe gönderdi.

 

As, dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi: “Çöplerden bir parça kuru ekmek arayan açlıktan kemikleri cıkmış bir köpeğe ilişkin bir haber portalında çıkan haber bilginize sunulmuştur. Yiğitleri ile tanınan Kars gibi tarih ve uygarlık beldesi olan bir şehre bu tür insanlık suçu görüntüler yakışmamaktadır.

 

Bu bağlamda gazete haberinin ihbar kabul edilip:

 

-Valiliğinizce, geçici bakim merkezini yasalara göre oluşturmayan, kısırlaştırma çalışmalarını göstermelik olarak yapan, sokaktaki hayvanlar için iyileştirme çalışmaları yapmayan Kars Belediyesi hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

-Belediyenin gerek bakim merkezi ve gerekse sokaklardaki hayvanlar için yaptığı çalışmaları denetlemeyen, olumsuzluklara seyirci kalan İl Çevre Müdürlüğü hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

-Yasanın en üst düzeyde uygulayıcısı olan İl Hayvanları Koruma Kurulunun, bizzat Sayın Vali ve Belediye Başkanlarının bizzat katılımı ile toplanmasını, gerek bakim merkezi ve gerekse sokaklarda yasayan hayvanların durumlarına ilişkin, göstermelik ve yasak savar olmaktan uzak ciddi kararlar almasını talep ediyoruz.

 

Aksi takdirde tüm sivil toplum örgütlerinin ve basın kuruluşlarının dikkatini yöreye çekeceğimizi ülke genelinde yoğun protesto çalışmaları başlatacağımızı, görev ihmalinde ve yasa ihlalinde bulunan şahıs ve kurumları basın önünde deşifre edeceğimizi, haklarında suç duyurusunda bulunacağımızı, konuyu AB temsilcilik platformlarına taşıyacağımızı saygılarımızla arz ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.