1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Havalimanı’nda 2. Pistin Temeli Atıldı
Havalimanı’nda 2. Pistin Temeli Atıldı

Havalimanı’nda 2. Pistin Temeli Atıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, memleketi Kars’ta Harakani Havalimanı’nda mevcut piste ilaveten yapılacak olan yeni pistin temel atma törenine katıldı.

A+A-

Sabah saatlerinde özel uçakla Kars’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a pistin açılışında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal da eşlik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından gerçekleştirilen konuşmada Türkiye’nin en büyük pistleri arasında yerini alacak olan ve 3 Bin 500 uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde planlanan Kars Harakani Havalimanı Emergency pist hakkında bilgiler aktaran Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, piste ilaveten, 2 adet bağlantı taksi yolu ile birlikte 2 adet te hızlı taksi yolu olacağını da müjdeledi.

Sabah 9:00 sıralarında gerçekleştirilen temel atma törenindeki konuşmasına ‘Atalarımızın, Erken Kalkan Erken Yol Alır cümlesinden hareketle yola çıktık’ cümleleriyle başlayan Bakan Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada hizmet ederken bir taraftan da hizmet aksatmamak adına mücadele verildiğini ve bu anlamda Kars için büyük önem taşıyan yeni bir pist kazandırırken, aynı zamanda uçuşların kesinlikle aksamadan devam edeceğinin, havalimanı faaliyetlerin tüm birimleriyle aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

‘Yapacak çok işimiz var’ diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Aynı günde birçok iş yapmamız lazım. Bir çok işin yetiştirilmesi lazım, bu işleri yetiştirebilmek adına gerekiyorsa sabahın 9’unda Kars’ta temel atma töreni yaparız. Bu programın, bu açılışın böyle bir anlamı ve mesajı var.” şeklinde konuştu.

Havacılık sektöründe Türkiye’nin çığır açan, dünyaya örnek olan projelerle büyümeler gerçekleştirdiğini dile getiren Bakan Ahmet Arslan, “Eskiden iki havayolu şirketi iki merkezden 26 havalimanına uçarken, bugün 7 merkezden 55 havalimanına uçuyoruz. AK Parti hükümetleri başlarken Türkiye’de iç hat, dış hat yılda 34 milyon yolcu taşınırken, bugün 180 milyonu geçmiş durumdayız. Bunlar elbette ki gururlarımız, Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın söylediği gibi Havayolunu Halkın Yolu yaparken, uçakla uçmayan kalmayacak derken büyük hedefler ortaya koymuşlardı, işte tam da bu noktada Dünya Sivil Havacılık Teşkilatı’nın Konsey Üyesi seçiliyor. Bu oldukça önemli ve nedeni de havacılıkta geldiğimiz noktadır. İnşallah geldiğimiz nokta sayesinde biz daha çok işler yapacağız ve ödüller alacağız ama bizim amacımız ödül almak değil, biz zaten ödülümüzü halkın desteğiyle, milletin desteğiyle peşin almışız. Amacımız o ödülün hakkını verip halkımıza hizmet etmektir. Halka hizmeti, Hakka hizmet bilerek inşallah bu kutlu yolda yürümektir.

Kars Harakani Havalimanı’nın 14 yıllık süreçteki yolcu istatistiklerini de katılımcılarla paylaşan Bakan Arslan, 14 yıl önce Kars Harakani Havalimanı’nda yılda 54 bin yolcu uçuş gerçekleştirirken, geçen yıl 428 bin yolcu ile 8 kattan fazla bir artış sağlandığını söyledi. Arslan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Bu sene ilk 10 ayda 450 bini geçtik ve sene sonu itibariyle kendi rekorumuzu kırarak 500 bin yolcuyu geçeceğiz inşallah. Bundan 10 yıl önce Harakani Havalimanı’nda pist yenileme işlemi gerçekleştirildi. Üzerinden 10 sene geçti artık pistin yenilenme ihtiyacı var. Sağ olsunlar milletvekili iken arkadaşlarla paylaştık, Sayın Başbakanımıza arz ettik ve kendisi de Kars’a taksi yolu denilen Emergency karakterde yeni bir pist lazım ki mevcut pisti bakıma aldığımızda Kars Harakani Havalimanı’nda uçuşlar aksamasın. O gün süreç başladı ve çok şükür bugün nasip oldu birlikte temel atıyoruz. Türkiye’nin en büyük pistleri ölçüsünde olacak olan bu pistimiz Kars’ımıza, insanımıza, memleketimize hayırlı uğurlu olsun.”

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey ise gerçekleştirdiği konuşmada, açılışın ‘Onlar konuşur, AK Parti Yapar’ sloganının en güzel örneklerinden olduğunu vurguladı.

GENA A.Ş tarafından 28 Haziran 2018 yılında tamamlanması planlanan pistin temel atma töreni için butona Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Kars Belediye Başkan Vekili Ferit Yenice birlikte bastılar.

Kurbanların kesilmesi ve temel atma töreni ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve beraberindekiler, pistin yapılacağı alanı gezerek, yapılacak çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgiler aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.