1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hasta sayısı gün geçtikçe artıyor...
Hasta sayısı gün geçtikçe artıyor...

Hasta sayısı gün geçtikçe artıyor...

Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi Kars halkına sağlık hizmetini eksiksiz verebilmek adına tüm cihazlarıyla mesai yapıyor.

A+A-

Yeni açılan Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde her geçen gün hasta sayısının arttığı gözleniyor. Özellikle sabah saatlerinde büyük yoğunluk yaşayan araştırma hastanesi, sabah 8’den, akşam 4’e kadar tüm cihazlarıyla hizmet veriyor.

Araştırma hastanesi İstanbul, İzmir ve Ankara’dan gelen ve Yrd. Doç. Statüsünde üç Kardiyologla hizmet verirken, tüm birimlerde bulunan dijital cihazlarla daha güvenilir bir sağlık hizmeti hedefliyor.

Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi Hekimi Kardiyolog Mahmut Durmuş, “Biz burada üç Kardiyolog çalışıyoruz, bende o üç Kardiyolog’dan birisiyim. Biz Yrd. Dç. Statüsünde çalıyoruz. Kardiyolog Güneş hanım İstanbul’dan, Kardiyolog Umut bey İzmir’den, ben ise Ankara’dan buraya geldik. Kardiyolog ünitemizde Kars’a hizmet vermek için, Kars halkına hizmet verebilmek için elimizden gelen tüm cihazları kurmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Araştırma hastanesi hakkında bilgiler veren Kardiyolog Mahmut Durmuş, “İki adet dijitalize edilmiş röntgenimiz var, bir adet de dijitalize röntgenimiz var. İki adet Tomografimiz var bunlardan birisi 64 kesitli, bu tomografi cihazı çok güzel görüntü elde edilebilen bir cihazımız. Bir diğer tomografi cihazımız ise 16 kesitli ve bu cihazımız acil ünitemizde yer alıyor. Bir adet dijital Mamografi ünitemiz var ve bu üniteden Kars’ta sadece bir tane var. Önce çalıştığımız hastaneden buraya naklettiğimiz bir adet Emar cihazımız var” dedi.

“Hastanemizde hasta sayısı artmaya başladı” diyen Durmuş, Hasta sayımızda artış var fakat şu anda kış mevsiminden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Sabahları yoğun çalışıyoruz. Öğlenden sonra hasta sayısında düşüşün olduğunu, gelen hastaların ilçelerden ve köylerden oldukları için geri dönüş yaptıkları düşüncesindeyiz. Tüm cihazlarımızla sabah 8, akşam 4 çalışıyoruz. Hastalarımız önceki hastaneye oranla baya bir arttı. Bizde elimizden geldiği kadar hastalarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz ama yeni hastane olduğu için bazı teknik altyapı sorunları var, bu sorunları da yavaş yavaş ortadan kaldırmaya uğraşıyoruz” diye konuştu.

Mamografi cihazının meme kanseri tanınmasında altın standart olarak görüldüğüne değinen Kardiyolog Durmuş, araştırma hastanesinde dijital mamografi cihazının bulunmasından kaynaklanan bir artış gözlendiğini dile getirdi. Durmuş, “Mamografi hastalarımız şu anda yavaş yavaş artıyor. Taşınmadan önceki hastanemizde Mamografi cihazımız olmadığı için hastamız yoktu ama buraya geçtikten sonra cihazımızla Mamografi çekimlerine başladık. Biz hastalarımızın buraya talep göstermelerini isteriz ama günde ortalama birkaç hastamız oluyor. Çünkü Mamografi meme kanserinin tanınmasında altın standarttır ve bizim elimizde dijital mamografi cihazımız var. Bu nedenle Kars halkına şimdiden söylüyorum, eğer meme problemleri varsa gelip bir cerraha veya kardiyologa muayene olduktan sonra mamografiyi mutlaka çektirsinler ve yıllık mamografi takiplerini mutlaka yaptırsınlar. Eğer şüpheli bir durum görürsek cihazımızda var olan biyopsi alma avantajıyla Kars’ta çok güzel işler yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.