1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hasar Tespiti Yapıldı
Hasar Tespiti Yapıldı

Hasar Tespiti Yapıldı

Kars'ın Kağızman ilçesinde etkili olan yağışlar sonrası evleri zarar gören vatandaşlara Kaymakamlık kucak açtı. Hasar tespiti yapılan köylerde ailelere yardımda bulunulacak.

A+A-

Kağızman Kümbet Mahallesi'nde oturan Hacı Kara ile zihinsel özürlü oğlu Cahit Kara'yı bacası yıkılan evlerinin göçüğü altından komşuları çıkarmıştı.

Maddi durumları iyi olamayan Kara ailesi derme-çatma çadırda bir süre yaşamlarını sürdürmüştü. Evleri yıkılan Koca ailesine Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy sahip çıktı.


Kaymakam Şuayib Gürsoy, ilçede Kümbet Mahallesi'nde yağışlardan dolayı tavanı çöken 8 ev bulunduğunu, bu vatandaşlara yardım edeceklerini söyledi.


HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Kağızman'da yağmurdan dolayı evlerinin tavanları çöken vatandaşları hasar tespitlerine başlandı. Kağızman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ekipleri Kümbet Mahallesi'nde yağmurdan evleri zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar başlattı. Yapılan incelemeler sonuncunda birçok aileye yardım edildi.
Kaymakam Şuayib Gürsoy, "Yağmurdan zarar gören vatandaşlara devletin sıcak elini uzattık. Birçok evimiz oturulamaz halde, bu evlerin onarılması için vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olacağız. Çok şükür can kaybımız yok. Bu tesellimiz oldu" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.