1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hasan Zeynalov’un hayat hikâyesi kitaplaştı
Hasan Zeynalov’un hayat hikâyesi kitaplaştı

Hasan Zeynalov’un hayat hikâyesi kitaplaştı

Azerbaycan’ın tanınmış diplomatı Hasan Zeynalov’un hayat hikâyesi kitaplaştı.

A+A-

Azerbaycan’ın Türkmenistan ve Afganistan Büyükelçisi Hasan Zeynalov’un hayat ve faaliyetlerine ithaf edilmiş “Diplomatın Tale Yolu” isimli kitap “Şərq-Qərb” neşriyattan çıktı.

Azerbaycan diplomatik tarihinin önemli isimlerinden olan, Kars’ta da Azerbaycan’ın Başkonsolosluğu görevinde bulunan tanınmış diplomat Hasan Zeynalov’un hayat hikâyesini anlattığı kitapta, tertipçi Sabir Şahtaxtı, redaktör Prof. Dr. Nizameddin Şemsizade, reyci Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Musa Qasımlı’nın imzası bulunuyor.

Nahçıvan’ın Bakü’deki daimi temsilcisi, Azerbaycan’ın Kars ve İstanbul Başkonsolosu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Üyesi gibi önemli görevlerde bulunan, şuan Azerbaycan’ın Türkmenistan ve Afkanistan’daki Büyükelçisi olarak görev yapan Hasan Zeynalov’un bu yıllar içerisinde gösterdiği üstün faaliyetler, resmi senetler, canlı hatıralar ve resimlerle zenginleştirilerek edebi bir üslupla kaleme alındı.

Kitapta ; diplomat hakkında “ İnsan Ömrüne Uvertüra” , “ Ana Kucağından Hak Dergahına” ,“ Ömrün Unutulmaz İlleri ” , “İstiklal Mücadelesi – Milli Telatüm Devri” , “Sedagetli Silahdaş” , "Kars: Ermeni fitnekarlığı ile mübarize”, “İstanbul Devri Faaliyeti : Ziddiyetler İçerisinde”, “Teşekkürler, Mükafatlar ve Müasirleri Hasan Zeynalov hakkında", “ Makale ve söyleşilerden örnekler” , “ Son Söz ” , “ İllerin ve emellerin yaddaşı fotolar” ve diğer yazılar yer alıyor.

34024518cbc3cef0c5cb7830590711cb.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.