1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Harun Yenice, İLKSAN'a Aday
Harun Yenice, İLKSANa Aday

Harun Yenice, İLKSAN'a Aday

Harun Yenice, İLKSAN İlçe Temsilci Seçimlerine adaylığını açıkladı...

A+A-

-KISA ADI İLKSAN OLAN İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI SEÇİMLERİ YAKINDA BAŞLIYOR.

-HARUN YENİCE 2002-2005 YILLARI ARASI İLKSAN GENEL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE DE BULUNDU

Kars’ın sevilen simalarından eğitimci Harun Yenice, 9 Nisan 2016 Cumartesi günü yapılacak İLKSAN ilçe temsilci seçimlerinde Kars merkez ilçe adaylığını açıkladı. “Deneyimlerimi değerli üyelerimizin hizmetine sunmak ve onurlu bir şekilde üyelerimizi temsil etmek için adayım.” diyen Yenice ile Kafkas haber Ajansı olarak söyleşi yaptık.

KHA: BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

HARUN YENİCE: 1959 yılında Sarıkamış-Karaurgan köyünde doğdum. İlk ve Ortaokulu Karaurgan’da, liseyi 1977 yılında Sarıkamış’ta bitirdim. Aynı yıl Erzurum Kazım Karabekir  Eğitim Enstitüsüne kayıt oldum. 1981 Şubat döneminde Fen Bilgisi Öğretmeni olarak mezun oldum. Kayseri-Başakpınar Ortaokulunda göreve başladım. Beş yılı  okul müdürlüğü olmak üzere sekiz yıl çalıştıktan sonra, Kars-Susuz Lisesi müdürü olarak 1989 yılında  atandım. Sırasıyla 1991 yılında Kars Cumhuriyet Lisesi müdürlüğüne, 1992 yılında Kars Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atandım. 1999 yılında Kars İLKSAN il delegesi seçildim. 2002-2005 yılları arası İLKSAN Genel Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra Kars Milli Eğitim Müdür yardımcısı olarak görevime devam ettim. 2014 yılında 6528 sayılı kanunla EĞİTİM UZMANI olarak atandım. Halen Kars Fahrettin KİRZİOĞLU Bilim Sanat Merkezinde Fen Bilgisi –Fizik öğretmeni olarak devam etmekteyim.

KHA: İLKSAN NEDİR, NASIL ÇALIŞIR, NE İŞ YAPAR?

HARUN YENİCE: Kısa adı İLKSAN olan; İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı 1943 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı rahmetli Hasan Ali Yücel tarafından  kurulmuştur. O yıllarda İlkokul öğretmenleri Özel İdarelerden maaş aldıkları için herhangi bir sosyal güvenlikleri olmadığından Emekli Sandığının bugünkü görevini yapmak üzere kurulmuştur. 4357 sayılı kanunun 11. Maddesine göre kurulmuş olan sandık; Emekli yardımı, evlenme yardımı, ölüm yardımı, maluliyet yardımı, şehit yardımı ve tabi afet yardımı gibi karşılıksız yardım yaptığı gibi 40.000 TL’YE kadar 48 ay vadeyle ikraz (KREDİ)  vermektedir. Ankara –Kurtuluşta üç yıldızlı otel, Karanfil sokakta otel ve kafe, Antalya-Alanya da biri dört diğeri  üç yıldızlı iki otel, Aydın-Didim de bir sosyal tesisi ve yine Aydın-AKBÜK ve İstanbul-Pendikte geniş arsaları mevcuttur. 1996 yılında KAYYUM’dan zararla devralan yönetim bugün nakit ve gayrimenkulleriyle gözde bir kurumdur.

KHA: İLKSAN SEÇİMLERİ NASIL YAPILMAKTADIR?

HARUN YENİCE: Seçimler kendi yönetmeliğine göre  dört yılda bir yapılmaktadır. İLKSAN üyeleri 09 Nisan’da Türkiye genelinde ilçe temsilcilerini seçecek, seçilen temsilciler 11 Haziran’da İl temsilcilerini seçecekler. İlimizde her ilçenin bir temsilcisi seçilecek. Merkez ilçe dahil seçilen 8 temsilci 11 Haziran’da 2 il temsilcisini seçecektir. Seçilen il temsilcileri genel kurul üyesi olarak Kars’ı temsil edecek ve Yönetim Kuruluna veya Denetleme Kuruluna aday olma hakkı kazanacaklar. İlimizde 822 üye oy kullanacaktır. Merkez ilçede ise 467 üyemiz 09 Nisan 2016 günü saat: 08-17.00 arası Halk Eğitim Salonunda yapılacaktır.

KHA: SİZ DAHA ÖNCE BU GÖREVLERDE BULUNDUNUZ, NE  GİBİ HİZMETLERİNİZ OLDU ,NELER YAPTINIZ?

HARUN YENİCE: Her şeyden önce tüm üyelerimizin sorumlulukların taşımak kaydıyla mevcut mevzuat çerçevesinde; onurlu ve şerefli bir görevi ifa ettim. Bundan dolayı Kars’taki İLKSAN üyelerine minnettarım. Gerek Yönetim kurulu başkanlığım ve gerekse delegeliğim sırasında yaptıklarım çalışmaların bazılarını aktarmak istiyorum.

-Mevzuatı iyileştirme çalışmaları

-Bilişim sistemi kurulması ve üye bilgilerini elektronik ortama taşınması, yedeklenmesi

-Üyelerine ikraz verilmesi

-Bütün İLKSAN üyelerine ferdi kaza sigortası yaptırılması

-Karşılıksız sosoyal yardımların yüzde yüz artırılması

-Ankara-Sincan-Yenikent’ te 2888 üyelere konut yapılması gibi faaliyetleri sayabiliriz.

KHA: YENİDEN SEÇİLMENİZ HALİNDE NELER VADEDİYORSUNUZ?

HARUN YENİCE: Öncelikle belirtmek isterim ki bu ekip işidir. Yalnız Kars’tan seçilmekle olmuyor. Türkiye genelinde bu işi organize etmek gerekir. Bundan dolayı Eğitim sendikaları çok önem kazanıyor. Ben Türk Eğitim Sen adayıyım. Türkiye genelinde güçlüyüz ve 1992 yılından beri bu sendikada varım. Eğer Kars’tan seçilirsem 2017 yılında yapılacak Genel Kurulda yönetime aday olacağımı beyan ediyorum. Seçildiğimiz takdirde ise 237.000 üyenin hak ve menfaatlerini koruyarak; ekonominin değişen şartlarına göre İLKSAN gelirlerini artırma, sosyal yardımların artırılması ve yüksek öğrenim gören üye çocuklarının barınacağı yurt yapılması projelerim arasında var.

KHA: BİRAZDA BASINDA ÇIKAN KAYYUM HABERİYLE İLGİLİ BİLGİ VERİRİMİSİN?

HARUN YENİCE: Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Yapılan analizlerin benzeri 2006 yılında da yapılmıştı. İLKSAN Milli Eğitim Bakanlığı denetimindedir. İki yılda bir Bakanlığımız Müfettişlerince denetleniyor, tüm üyelerimiz yazılı istekleri halinde İLKSAN’dan her türlü bilgi ve belgeyi alabilir. 2006 yılında benzer bir rapor yayınlanarak; İLKSAN’ın 3-4 yılda batacağı söylenmişti. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen her geçen gün güçlenmiştir. Her seçim arifesinde bu tür yazılar servis edilmektedir.

KHA: SEÇİMLER HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?

HARUN YENİCE: Seçimler öncelikle eğitim camiasına hayırlı olsun. Tüm ilçelerde iddialıyız. Kars merkezde ise çalışmalarımız devam etmektedir. 25 yıldır Kars’ta değişik kademelerde yöneticilik ve öğretmenlik görevlerinde bulundum. Hiç bir ayrım yapmadım, yani siyasi düşüncesi, etnisitesi, ili, bölgesi ve inancı ne olursa olsun, bütün öğretmenlerin hizmetinde oldum. Bundan dolayı hangi sendikadan olursa olsun, veya sendikalı olmasın tüm İLKSAN üyelerinin oyuna talibim. Takdir İLKSAN üyesi olan eğitim çalışanlarınındır. Çok alışıla gelmiş klişe bir laf var; ‘yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.’ Ben onu değiştirdim” ‘Geçmişim geleceğimin aynasıdır’ teşekkür ederim. Tüm aday olan meslektaşlarıma başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.