1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hamza Senger : Hocalı Şehitlerini Saygıyla Anıyorum
Hamza Senger : Hocalı Şehitlerini Saygıyla Anıyorum

Hamza Senger : Hocalı Şehitlerini Saygıyla Anıyorum

​​​​​​​Senger Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Senger, Hocalı Soykırımı’nın insanlık tarihi için kara bir leke olduğunu ifade etti.

A+A-

İşadamı Hamza Senger, Hocalı Soykırımı’nın 28. yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Senger, Hocalı’da 26 Şubat gecesi 613 kişinin öldürüldüğünü, bin kişinin sakat kaldığını, 106 kadın, 63 çocuk ve 70 yaşlı insanın öldürüldüğünü ve 8 ailenin tamamen yeryüzünden silindiğini ifade etti.

Bin 275 kişinin esir alındığı ve 150 kişiden halen haber alınamadığını ifade eden Hamza Senger, "Bu gerçekleşen acı olay bir soykırımdır ve başka kelimelerle tasvir edilmesine hiç ihtiyaç yoktur” dedi.

Hocalı soykırımının Azerbaycan halkı için en acılı günlerden birisi olmanın yanı sıra insanlık tarihi için de kara bir sayfa olduğunu ifade eden Hamza Senger, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:"28 yıl önce düzenlenen bu alçak saldırılar sonucu tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılmıştır. Rusya destekli Ermeni askerleri eli silahsız çocuk, yaşlı, kadın ve bebek demeden insanımızı vahşice katletmiştir. Bu soykırımın izleri aradan yıllar geçse de unutulmayacaktır. Hocalı'da hayatını kaybeden şehitleri saygıyla anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.