1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ​​​​​​​Hak-İş Hizmet İş Sendikası Kars Şubesi Başkanı Barış Üstebay Güven Tazeledi
​​​​​​​Hak-İş Hizmet İş Sendikası Kars Şubesi Başkanı Barış Üstebay Güven Tazeledi

​​​​​​​Hak-İş Hizmet İş Sendikası Kars Şubesi Başkanı Barış Üstebay Güven Tazeledi

​​​​​​​Hak-İş Hizmet İş Sendikası Kars Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan genel kurulda Barış Üstebay şube başkanlığına yeniden seçildi.

A+A-

Hak-İş Hizmet İş Sendikası Kars Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, Grand Ani Hotel’de gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongre ile ilgili şu bilgiler verildi :

Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir’in gerçekleştirdiği Şube Genel Kurulumuza; Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, Kars Vali Yardımcısı ve Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın, Yozgat Şube Başkanımız Ferman Zararsız, Erzincan Şube Başkanımız Harun Mutlu, Ağrı Şube Başkanımız Emrah Aslan, Sivas Şube Başkanımız Nihat Şimşek, Muş Şube Başkanımız Yaşar Kalır, Van Şube Başkanımız Fatih Akdeniz, Erzurum Şube Başkanımız Şahin Girmenç, HAK-İŞ Iğdır İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Iğdır Şube Başkanı Gülü Tuncer, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Kars Şube ve il Başkanları, delegelerimiz katıldı.

GENEL BAŞKAN VEKİLİ ÖZDEMİR: “DAHA GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Genel kurulda Divan Başkanı olarak konuşma yapan Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir, Belediye işçilerinin devam eden sorunlarına dikkat çekerek, “Üyelerimiz adına yürüttüğümüz toplu iş sözleşmelerimiz ve ek protokoller, yüksek enflasyon nedeniyle kısa zamanda anlamını yitiriyor. Belediye başkanlarımızdan bu konuda anlayış ve adımlar bekliyoruz. Dayanışmamız ve kardeşliğimiz çok önemli. Beraber olursak mücadele ederiz, bir olursak sorunları çözüme kavuştururuz” dedi.

Mücadele etmenin farklı yöntemleri olduğu söyleyen Genel Başkan Vekilimiz Özdemir, “Kavga ederek sendikacılık yapma dönemi bitmiştir. Sahada ve masada güçlü kalarak emekçilerin hakkını sonuna kadar savunma dönemidir. Üyelerimiz HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in arkasında durduğu sürece daha güzel işler başaracağız” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIZ: “HAK-İŞ HER ZAMAN EMEKTEN, EMEKÇİDEN, HAKTAN VE MAZLUMDAN YANA TAVIR ALMIŞTIR”

Kars’ın milli hassasiyetlere sahip önemli bir şehir olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, “Mücadele etmek ve mücadelenin içerisinde olmak çok önemli. Örgütlü bir yapının içerisinde mücadele ederseniz haklarını alıyorsunuz, koruyorsunuz. HAK-İŞ her zaman emekten, emekçiden, haktan ve mazlumdan yana tavır almıştır.  Mücadelesinde asla aldatan olmamıştır. Asla yapamayacağı şeyin sözünü vermemiştir. Biz, her zaman emekçilere sahip çıktık” dedi.

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in taşeron işçilikle tek başına mücadele ettiğini kaydeden Yıldız, dünyada benzeri bulunmayan kadro düzenlemesinin mimarlarının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan olduğunu söyledi.

Yıldız, belediye şirketlerinde çalışanların ilave tediye sorunu ve diğer sorunlarının da çözüme kavuşturulması için büyük bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

“YAŞANAN ZOR GÜNLERİN BEDELİ EMEKÇİLERE ÖDETİLMEMELİ”

Pandemi, komşu ülkelerimizde yaşanan savaşlar, siyasi istikrarsızlıklar ve son yaşadığımız depremler nedeniyle ülkemizin ekonomik anlamda zor günlerden geçtiğini söyleyen Yıldız, “Yaşanan zor günlerin bedeli emekçilere ödetilmemeli. Çalışanlar geçim sıkıntısı içinde. Tüm şubelerimiz, üyelerimizin mağdur olmaması için iş yerlerimizde toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri yürütüyor. Üyelerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

KARS VALİ YARDIMCISI TAŞKIN: “İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ AİLE MENSUPLARIMIZ OLARAK GÖRDÜK”

Kars Vali Yardımcısı ve Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın da “Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olan ve işçilerimizin sıkıntılarını dile getirmeye çalışan sendikalarımızın yanındayız. Biz; işçinin, emekçinin hakkını adil bir şekilde ödemeyi emreden bir dinin mensuplarıyız. Kars Belediyesi olarak işçi kardeşlerimizi aile mensuplarımız olarak gördük. Onların dertlerini kendi dertlerimiz olarak gördük” şeklinde konuştu.

BARIŞ ÜSTEBAY, ŞUBE BAŞKANI OLDU

Genel kurulda yapılan seçimde Barış Üstebay şube başkanlığına, Talip Özmen ile Ayhan Özmen ise şube başkan yardımcılıklarına seçildiler.

a11-030.jpga2222-001.jpga333-016.jpga44-012.jpga5555-003.jpga666-002.jpga777-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.