1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hafta boyunca sigaranın zararları anlatıldı
Hafta boyunca sigaranın zararları anlatıldı

Hafta boyunca sigaranın zararları anlatıldı

​​​​​​​Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler tarafından ‘9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’ nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Tütünle Mücadele Birimi personelleri tarafından halkın yoğun olduğu yerlerdeki mekânlarda vatandaşlara“9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” hakkında bilgiler verildi. Etkinlikler kapsamında ayrıca sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların başvurabilecekleri “Alo 171 Sigarayı Bırakma Danışma Hattı”, Harakani Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan “Sigarayı Bırakma Polikliniği” ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı. Ayrıca farkındalık yaratmak amacıyla pek çok vatandaşa CO (Karbonmonoksit) ölçümü yapıldı.

Hafta boyunca İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birimi sorumlusu Dr. Özlem Yağdıran tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda kamu kurumlarının yönetici ve amirlerinin yoğun katılımıyla “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü ve Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararları” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Ayrıca ilimizde yayın yapan Radyo Kafkas FM’de canlı yayınında “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” ilgili Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek ve İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birimi sorumlusu Dr. Özlem Yağdıran’ın uzman konuk olarak katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek ve İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birimi sorumlusu Dr. Özlem Yağdıran’ın uzman konuk olarak katıldığı Serhat TV’de sunuculuğunu Okan Avşar’ın yaptığı “Sağlık Hattı” programında “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü ve Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararları” konulu 45 dakikalık söyleşi gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.