1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması
Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği imam-hatip Liseleri öğrencileri arası Hafızlık ve Ezan Okuma 2. Bölge Yarışması yapıldı.

A+A-

Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Şengül, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Sarıkamış İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından 17 imam-hatip lisesi öğrencisi önce hafızlık dalında Kuran-ı Kerim okuyarak yarıştı, ardından da ezan okudular.

Yarışma sonucunda hafızlık dalında Erzurum Yakutiye İmam-Hatip Lisesinden Eren Pilgir birinci olurken, güzel ezan Okuma yarışmasında Oltu İmam-Hatip Lisesi'nden Samet Acar birinci oldu.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yarışmaya katılan 17 lise öğrencisinin tamamına çeyrek altın hediye ederken, "Böyle güzel bir programın Sarıkamış'ta icra edilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Şengül ise öğrencilerin mesleki ve kültürel yönden donanımlarını ve özgüvenlerini artırmak amacıyla Türkiye genelinde hafızlık, ezan ve Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları tertip ettiklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.