1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hacı adaylarının sayısı 3177’ye ulaştı
Hacı adaylarının sayısı 3177’ye ulaştı

Hacı adaylarının sayısı 3177’ye ulaştı

Kars’ta hacı adaylarının sayısı 3177’ye ulaştı

A+A-

Kars’tan Hacca gitmek için müracaat eden hacı adaylarının sayısı 3177’ye ulaştı. Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, kontenjanın artırılması istemiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan talepte bulunduklarını kaydetti.

Dün itibariyle sona eren Hac kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, “Hacca kayıt olan kardeşlerimizin bu arzularının biran önce gerçekleşmesini diliyoruz. Geçen yıl 2099 kişi kayıt yaptırmıştı bu yıl il genelinde 978 yeni kayıtla birlikte bu sayı 3177’ye ulaştı. Dün gece 12:00’a kadar parasını yatırıp, müftülüklere gelip kayıtlarını yaptıramayan kardeşlerimiz için Cuma gününe kadar kayıt yaptırma hakkı tanındı.” dedi.

Kars genelinde hacca gidecek vatandaşlar için kontenjanın artırılması talebinde bulunduklarına dikkat çeken Müftü Genç, “Biz ilimizden Hacca gidecek kardeşlerimiz için kontenjanın artırılması hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir talepte bulunduk ve inşallah bu yıl hacca gidecek kişi sayısının Kars ili için daha yüksek rakamlara ulaşmasını bekliyoruz. Her şeyden önemlisi hayırlısı olması. Cenab-ı hak bütün hacı adaylarımıza Hacca gitmeyi nasip eylesin inşallah.” dileklerinde bulundu.

Müftü Genç, Hacca gitmek için paralarını yatıran fakat müftülüklere gitmeyen hacı adaylarının bundan sonraki süreçte yapmaları gereken konulara ilişkin de hatırlatmada bulunarak, Cuma gününe kadar tanınan sürenin kesinlikle geçirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.