1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güven, “İngilizlerin kurdurduğu bir parti milli olamaz”
Güven, “İngilizlerin kurdurduğu bir parti milli olamaz”

Güven, “İngilizlerin kurdurduğu bir parti milli olamaz”

23. dönem AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Ali Babacan’ın bugün kuracağını açıkladığı partiyi işaret ederek, “Her şeyden önce kurulacak partinin milli bir vasıfta olması gerekir. İngilizlerin kurdurduğu bir parti milli olamaz"dedi.

A+A-

23. dönem AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Ali Babacan’ın bugün kuracağını açıkladığı partiyi işaret ederek, “Her şeyden önce kurulacak partinin milli bir vasıfta olması gerekir. İngilizlerin kurdurduğu bir parti milli olamaz. Olsa olsa İngiliz partisi olur." Dedi.

Güven, ülke sorunları karşısında çözümsüz kalan, çözümü kamplaşmalarda arayan siyasi partilerin, bir taraftan da çoğalmaya devam ettiğini ve özellikle 18 yıllık geçmişe sahip AK Parti iktidarları döneminde cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık gibi üst düzeyde görev yapmış kişilerin, yeni yeni partileri oluşturma çabasında olduğunu hatırlattı.

Partinin kurulmasının tek başına bir şey ifade etmeyeceğine vurgu yapan Güven, “Önemli olan kurulacak partilerin, ülke sorunlarını çözecek kadro ve programlarıdır. Program olarak şimdilik ortada bir şey yok. AK Parti’nin ilk dönemleri gibi olacaklarmış.! Halen köprünün altından geçen suların farkında değiller...

Zaten yetenek sahibi olsalar, meseleleri Ak Parti çatısı altında çözmeye çalışırlardı. "Efendim, Tayyip Erdoğan çalışmalarımızı engelliyordu.!" gibi savunmaların elle tutulur hiçbir yanı yok. Madem öyle parti içerisinde mücadele etseydiniz, kongrelerde Tayyip Erdoğan'a karşı aday olsaydınız... Buna cesaret edemeyeceksiniz, Tayyip Erdoğan'dan dert yanacaksınız. Her halde Tayyip Erdoğan'dan,"Arkadaşlar ben yapamıyorum, gelin siz yapın" demesini beklemiyordunuz.Tayyip Erdoğan, partinin kuruluşundan günümüze, bütün seçimleri kazanmış bir liderdir.

Tayyip Erdoğan'ın yanında durdunuz, Erdoğan'ın zayıf düşeceği günü beklediniz. Belediye seçimlerinde ABD dahil, bütün partiler bir oldu, bazı büyük şehir belediyeleri hariç, Ak Parti karşısında önemli bir varlık gösteremediler. Bunu bir fırsat bildiniz, aklınız sıra Ak Partinin oy mirasına konmak istediniz.

Yeniden partileşme bana göre, aklın önüne nefsi koymaktan başka bir şey değildir. Tayyip Erdoğan'a yakın çalışacaksın, Tayyip Erdoğan haklı da yapsa, haksız da yapsa sesin çıkmayacak, gel diyecek geleceksin, git diyecek gideceksin, bugün de parti kurup Erdoğan'a efelenmeyi düşüneceksin.! Geç onları, geç.!

Her şeyden önce kurulacak partinin milli bir vasıfta olması gerekir. İngilizlerin kurdurduğu bir parti milli olamaz. Olsa olsa İngiliz partisi olur. Tayyip Erdoğan ABD, Rus, İngiliz emperyalistleriyle mücadele ederken, sen İngiliz'in koluna girip Türkiye'ye sokacaksın.

Tayyip Erdoğan farkı bu işte.!!”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.