1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güven, “HDP’li 3 belediye başkanının görevden alınması olumlu bir adım değil”
Güven, “HDP’li 3 belediye başkanının görevden alınması olumlu bir adım değil”

Güven, “HDP’li 3 belediye başkanının görevden alınması olumlu bir adım değil”

AK Parti 23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, ülkemizdeki siyasi partilerin varlıklarını belirli bölge, etnik topluluklar ve mezhepsel farklılıklara borçlu olduğunu hatırlattı.

A+A-

Güven açıklamasında ne yazık ki ülkemizde, Türkiye partisi olmadan iktidar partisi olamayacaklarını bilmeyen, siyasette kaybolup gideceklerini veya en fazla siyasetlerini CHP gibi bir ömür boyu muhalefet partisi olarak geçireceklerini anlamayan birçok siyasi parti bulunduğunu söyledi. 

Açıklamasında: “Özellikle üç büyük şehir belediye başkanının görevden alınmalarını, partimiz için bölgede olumlu bir adım olarak değerlendirmemiz mümkün değildir ” Diyen Mahmut Esat Güven, AK Parti’nin 18 yıl önce kurulduğunda ilk önce 3 kırmızı çizgisi olan etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dinsel ve mezhepsel milliyetçiliğe karşı bir duruş olduğunun altını çizdi.

Bu duruş sayesinde AK Parti’nin kısa zamanda Türkiye partisi olma özelliğini kazandığını da açıklamasında belirten Güven: “Diğer partiler bir bölgeden oy aldılarsa da diğer bir bölgeden oy alamadılar. Türkiye Partisi olabilmek birlik ve beraberliğimiz açısından, demokrasimiz açısından oldukça önemlidir.”dedi.

AK PARTİ İLE MHP BİRLİKTELİĞİ, AK PARTİ’Yİ TÜRKİYE PARTİSİ OLMAKTAN UZAKLAŞTIRDI

AK Parti'nin MHP ile birlikteliğinin AK Parti’yi vatandaş nezdinde Türkiye Partisi olmaktan uzaklaştırdığının da altını çizen AK Parti 23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven: “Keşke bütün partiler Türkiye partisi olmayı başarabilseler. Özellikle HDP’li üç büyük şehir belediye başkanının görevden alınmalarını, partimiz için bölgede olumlu bir adım olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Kısa bir süre önce, YSK tarafından seçilmelerinde bir engel yoktur denilerek, seçimlere katılmaları sağlanan bu kişilerin, ortada mahkeme kararları olmadan görevden alınmaları, ülkemizin ve partimizin geleceği açısından olumlu bir işaret değildir. Şimdiye kadar kurunun yanında yaşta yanar misali bölge halkı, PKK'nın elinden çok çekti.Onun elinden kendini kurtarmaya çalışıyor. Mahkeme kararları olmadan görevden almaları PKK- HDP mağdur edebiyatına dönüştürüp, bölge halkı üzerinde yeniden bir etkinlik kazanmak isteyecektir. Parti olarak, Türkiye Partisi olmanın en önemli özelliğinin, partimizin kuruluşundaki kırmızı çizgilerimizi sürekli gündemde tutmamız gerektiğini, unutmamak zorundayız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.