1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gürsel Tekin : “Süt üreticisi batıyor!”
Gürsel Tekin : “Süt üreticisi batıyor!”

Gürsel Tekin : “Süt üreticisi batıyor!”

CHP İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Gürsel Tekin, "Süt krizi geliyor' dedik, kimse dinlemedi. "Süt üreticisi, Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Ortalık yangın yeri. Süt üreticisi batıyor' dedi.

A+A-

İktidarın süt fiyatıyla ilgili politikasını sert sözlerle eleştiren Tekin, “Geldiğimiz noktada, üreticiden 8 buçuk liraya çıkan 1 litre süt marketlerde en az 18-20 TL'den satılıyor. Buradan açıkça Sayın Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye sesleniyorum, "Üreticiler perişan ve de çaresiz. Bizler sahada olan insanlar olarak diyoruz ki, masa başından Ankara'dan bu işler görüldüğü gibi değil. Ortalık yangın yeri. Bu girdi maliyetleri düşmediği sürece gün gelecek sütü olmayan bir ülke duruma geleceğiz" diye konuştu.

CHP’li Tekin, “Ülkeyi yönetenlerin bir eli yağda bir eli balda. Ama üretici kazanamıyor, tüketici tüketemiyor. Bizde bir atasözü vardır. Ana olmadan dana olmaz. Yem fiyatlarının artması yüzünden süt üretiminden para kazanamayan üretici mecburen süt hayvanlarını kesime gönderiyor. 2019 yılında sütün litresi 3 lira iken bugün sütün litresinin 9 lira olduğunu ifade eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllardır hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize destek olunması, yemden samana maliyetlerin düşürülmesi ve çiftçinin uygun koşullarla maliyet yükünden kurtarılmasını istedik. Ama nafile... Rafta bir litre sütün fiyatı 20 lirayı aşmış durumda.” Dedi

Ülke genelinde yaşanan süt kriziyle ilgili uyarılarda bulunan CHP’li Tekin, iktidarı göreve çağırarak şunları kaydetti:

Türkiye çok ciddi bir sorunla karşı karşıya. Normal olarak tüm dünyada üretici 1 Litre süt sattığı zaman 1,5-2 kilo yem alması lazım. Ama bugün Türkiye’de bu oran bir kiloların altına düşmüş vaziyette. Geldiğimiz noktada ne çiftçi sattığı sütten para kazanabiliyor ne de vatandaş süt ve süt ürünlerine ulaşabiliyor. İktidarın öyle bir tarım ve hayvancılık politikası var ki vatandaş süt bile içemez noktaya geldi. Türkiye’de tarım ve hayvancılığın sorunlarına ivedilikle beka meselesi olarak yaklaşmalıdır. Bu açıdan bakılmadığı sürece, buğday taşıyan gemilerden sonra süt tozu taşıyan gemiler de boğazlardan yakında geçmeye başlarsa şaşırmayalım?” diye konuştu

Tekin, “Uzun lafın kısası hayvancılık son günlerini yaşıyor. Sütteki maliyet krizinden dolayı şu an hayvanları değil geleceğimizi kesiyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a buradan göreve çağırıyorum; süt hayvanı varlığını ve sorunlarını acil incelesinler." çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.