1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güreşçileri Kars'a Hayran Kaldı
Güreşçileri Karsa Hayran Kaldı

Güreşçileri Kars'a Hayran Kaldı

17 ilin katılımı ile gerçekleştirilen güreş müsabakalarına katılan sporcular Kars'ın tarihi yerlerini büyük ilgi ile gezdi.

A+A-

16–17 Haziran tarihleri arasında 17 ilin katılımı ile 12-13 yaş grupları güreş eğitim merkezine alınacak sporcuların seçmeleri için Kars’a gelen gruplar, grup seçmelerinden sonra Kars’ı gezmeye başladılar.

Artvin Yusufeli Güreş Eğitim Merkezi sporcuları seçmelerden sonra gezmek için geldikleri Kaleiçi Mahallesindeki tarihi yapılara hayran kaldılar. İlk olarak Ebul Hasan Harakani türbesini gezerek dua eden öğrenciler daha sonra 12 Havariler Kilisesi, Kars Kalesi, Tarihi Hamamlar, Taş Köprü, Namık Kemal Toplum Merkezi ile Kars Çayına nazır iki katlı Eyvanlı Konak (Kars halkından Hacı Eyub Bey tarafından 1764 yılında yapılan konak daha sonraları Hacı Eyub Beyin oğlu Kars Kalesi Muhafızı Miralay Ahmet Tevfik Paşa tarafından karargah olarak kullanılan evi) büyük ilgi ile incelediler. Kars’a hayran kaldıklarını belirten Artvin Yusufeli Eğitim Merkezi Antrenörü Erdem Demirkıran düşüncelerini, “Artvin Yusufeli Güreş Eğitim Merkezi Antrenörüyüm. Artvin kafilesinin güreş eğitim seçmeleri için Serhat Kars’ımıza getirdik. Benimle birlikte Muzaffer Gürsoy hocamız var. Başlarında idareci olarak Mustafa Berber hocamızla geldik. Müsabakaları bitirdik. Bugün de koordinasyon sınavlarına girdik. 53 kiloda bir tane 2’ncilik ve 59 kiloda da 3’üncülüğümüz var. Madalya olmasa da biz derecelik gibi saydığımız çeşitli kilolarda 4.5. ve 6. Olan güreşçilerimiz var. Kars’ı böyle beklemiyordum çok güzel buldum.. tarihi eserleri Kars’a daha bir güzellik katıyor. Bazı binalar bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş. Bunlarında tadilatı yapılırsa daha da güzel olur. öğrencilerimizde çok sayıda tarihi yerleri gezdik. Anı Harabelerini görmedik. Fazla gezme imkanımız olmadı. Halkınız çok sıcakkanlı ve misafirperver. Gösterdikleri ilgiden dolayı herkese teşekkür ederim,” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.