1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gürcistan, Karabağ için hazır kıta
Gürcistan, Karabağ için hazır kıta

Gürcistan, Karabağ için hazır kıta

Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorununun biran önce çözülmesini dilediklerini ifade ederek, ''Biz Karabağ sorununun çözümünde aktif rol oynamaya hazırız'' dedi.

A+A-

Azerbaycan'ın özel televizyon kanalı ANS'ye demeç veren Vaşadze, Gürcistan-Azerbaycan ilişkileri ve Yukarı Karabağ sorununu değerlendirdi.

Yukarı Karabağ sorununun barışçıl yollarla ve uluslararası ilkeler çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyleyen Vaşadze, kendilerinin de, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulmasıyla ilgili olduklarını ve bu konuda her zaman arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Güney Kafkasya'da birliğin ve istikrarın olmasını dilediklerini söyleyen Vaşadze, bunu için her üç ülkenin de çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek, ''Güney Kafkasya barış, istikrar ve işbirliği bölgesi haline gelmeli'' dedi.

Gürcistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilere de değinen Vaşadze, bu ilişkilerin strateji ortaklık düzeyinde olduğunu ve bu ortaklıkta ekonomik işbirliğin büyük rol oynadığını kaydetti.

İki ülkenin Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol, Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hattı gibi tarihi projelere imza attığını anlatan Vaşadze, bunun dışında bir çok Azeri şirketinin de Gürcistan'da faaliyet gösterdiğini ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesine de değinen Vaşadze, bu projenin kendileri için büyük önem taşıdığını ve inşaat çalışmalarının zamanında tamamlanmasını dilediklerini belirtti.

Vaşadze, ''Bu tarihi önem taşıyan bir projedir, biz Asya ile Avrupa arasında köprü inşa edeceğiz. Bu Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'yi birleştiren, üç bölümden oluşan bir köprü olacaktır. Umarım proje zamanında tamamlanır. Bu proje siyasi düş değil ve sadece Gürcistan ile Azerbaycan'ın da kararı değil, bu tüm dünya ekonomisinin ihtiyacı olan bir projedir'' şeklinde konuştu.

Bu arada Grigol Vaşadze'nin bugün akşam saatlerinde Azerbaycan'a gitmesi ve temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.