1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül'ün oğlu kaşar satıyor
Gülün oğlu kaşar satıyor

Gül'ün oğlu kaşar satıyor

İnanmayacaksınız ama ; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'girişimci oğlu' Mehmet Emre Gül, 'memlekettengelsin.com'la yöresel ürünler satmaya başladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu yıl Harvard'ı kazanan 'girişimci oğlu' Mehmet Emre Gül, 'memlekettengelsin.com'la yöresel ürünler satmaya başladı. Sitede Kars kaşarından mantıya 20 yöreden 200'e yakın ürün var.

 

Şirketin Genel Müdürü Bahadır Turanlı, “Site yeni sayılır. Beklentilerimizin üzerinde bir ilgi var ancak hakkettiğimiz yerde olduğumuzu söyleyemem” dedi.

 

Kars’tan kaşar peyniri, Kayseri’den pastırma ve mantı, Aşıkbaba’dan sucuk, Kütahya Tavşanlı’dan leblebi, Erzincan’dan tulum peyniri...

 

Yörelerin en çok ünlenen ürünleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Harvard’lı oğlu Mehmet Emre Gül’ün açtığı ve yeni yeni tanınan memlekettengelsin.com sitesinden sipariş edilebiliyor. Yaklaşık 11 aydır faaliyette olan site, adresimegelsin.com’dan sonra Adresime Gelsin Bilişim Teknolojisi Tic. Ltd. Şti.’nin faaliyete soktuğu ikinci site oldu.

 

Şirketin Genel Müdürü Bahadır Turanlı, siteyi planladıklarında ciro açısından belli bir öngörüde bulunduklarını, 11 ayın sonunda bu öngörünün üzerinde bir satış hacmine ulaştıklarını söyledi. Turanlı “Ciro vermem mümkün değil. Beklentilerin üzerinde bir ilgi var. Ancak hakettiğimiz yerde olmadığımızı da eklemeliyim” diye konuştu.

 

Turanlı hakettikleri yere gelebilmeleri için önlerinde bazı sınırlamalar olduğunu özellikle süt ve et ürünlerini yurtdışına gönderememenin sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

 

Turanlı, şöyle konuştu: “Bize sadece Türkiye içinden değil, yurtdışından da çok büyük talep var. Almanya’dan, Kanada’dan, Avustralya’dan sipariş vermeye çalışıyorlar. En çok da et ve süt ürünleri talep ediliyor. Ancak ne yazık ki sipariş verilen ülkelerin kanunları et ve süt ürünlerinin ülkeye girişine kısıtlamalar getirdiği için, peyniri de sucuğu pastırmayı da gönderemiyoruz. Şayet bu engel olmasaydı, bugün bulunduğumuz yerden cirosal anlamda da kârlılıkta da çok daha ileride olurduk.”

 

Türk insanının e-ticaret yolu ile özellikle elektronik ürünleri almaya alıştığını ancak gıda ürünleri siparişinde de henüz sıkıntılar olduğunu ifade eden Turanlı, sitenin başarısının biraz da insanların bu tedirginliği üzerlerinden atmasına bağlı olduğunu söyledi.

 

GIDADA TEDİRGİNLİK VAR

 

Turanlı, şöyle devam etti: “Türkiye’de e-ticaretin güven problemi var. Hele hele sözkonusu olan gıda olunca güven daha da büyük problem oluyor. Acaba bana son kullanma tarihi geçmiş ürün mü gönderecekler, ürün bana ulaşana kadar bozulacak mı gibi kaygılar tüketiciyi internetten gıda ürünü siparişinde caydırıyor. Buna rağmen sitemizin çok büyük ilgi gördüğünü ve tanındıkça her geçen gün cirosunun arttığını söyleyebilirim.”

 

Turanlı söz konusu projenin Mehmet Emre Gül’e mi ait olduğunu sorduğumuzda “Birlikte ortaya çıkan bir fikir” dedi. “Mehmet Bey çok genç yaşta ticarete atıldı. Siz de genç misiniz” diye sorduğumuzda ise “Eğer 27 yaş genç kabul edilirse evet ben de gencim” diyen Turanlı, yakın gelecekte internette farklı projelerin de ortaya çıkabileceğini ifade etti.

 

Turanlı, yörelerden pek çok kişinin kendilerini arayarak “Benim ürünümü de pazarlayın” dediğini vurgularken “Ancak biz Bakanlık denetiminden geçmiş, gerekli prosesleri tamamlamış ürünleri kabul ediyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.