1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güle güle,bütün zamanların dekanı
Güle güle,bütün zamanların dekanı

Güle güle,bütün zamanların dekanı

Araştırmacı-Yazar Ercan Birdal yazdı : “Güle güle, bütün zamanların Dekanı”

A+A-

Hemşehrimiz Sevgili Prof. Dr. Celal Göle,

Dile kolay, son iki yüzyılda, yani 20.yüzyılın son çeyreğinde ve 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde eğilmez başınızla güzel ve aynı zamanda “Ateşten Gömlek” olan bu görevi onurla sürdürdünüz. Her kula nasip olmaz bu ulvi başarı. Bu onurlu başarı size ait. Siz bu unvanı fazlasıyla hak etmiştiniz. Hukuk kökenli bir öğretim üyesinin Mekteb-i Mülkiye de (Siyasal Bilgiler Fakültesin) bu kadar uzun bir süre yönetimin başında kalması; Zat-i alinizin tarifi malumdur. Siz ileri yönetici kıvraklığıyla zamanınızın ötesinde, yaşayan ve zamanında diplomasını almayan mülkiyelilere de diplomalarını verebildiniz. Bu da bir ilktir bence. Bu jestinizi, mevcut zamanlarda önemli şahsiyetleri fakülteye davet ederek gerçekleştirdiniz.

Bunca uzun göreviniz sırasında size yakın çalışan yöneticiler de sizden feyz aldılar. Bu şanslı yöneticilerden biri olarak Mülkiyeden ve sizden aldığım güçle hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Sizi ve başarılarınızı tarife kelimelerim yetmiyor inanın. Bu uzun soluklu görevden sonra nöbeti bir başka Mülkiyeli hocamıza teslim etmenin gerektiğini çok iyi görmüş ve yeniden aday olmayı uygun bulmayarak,gelecek meslektaşlarınıza fırsat verme erdemliliğini de göstermiş oldunuz.

Bu kutsal ocakta geçen bütün hizmetlerimi sizinle paylaştım. Bunun onur ve gururunu hep yüreğimde taşıyacağım. Eminim Mekteb-i Mülkiye ye katkılarınızdan dolayı hep saygıyla anılacaksınız. Bundan zerre kadar şüphem yoktur.

Yolunuz açık olsun BÜTÜN ZAMANLARIN DEKANI....

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.