1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gözler partisiyle seçime giremeyecek olan Ayhan Bilgen’e çevrildi!
Gözler partisiyle seçime giremeyecek olan Ayhan Bilgen’e çevrildi!

Gözler partisiyle seçime giremeyecek olan Ayhan Bilgen’e çevrildi!

YSK tarafından partisinin seçime girmeyeceğinin açıklanmasının ardından Ayhan Bilgen’in hangi parti ile ittifak kuracağı ve milletvekilliği aday adaylığı için hangi partiden müracaat edeceği merakla bekleniliyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için geri sayım başladı. HDP Kars Belediye Başkanlığı görevini yaparken görevden alınan Bilgen, Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi’ni (SESPARTİ) kurdu. Hızlı bir yapılanma ile seçimlere girmeye hazırlanan Bilgen’in partisinin seçime giremeyeceği geçtiğimiz gün Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandı.

Seçimde nasıl bir yol ve yöntem izleyecekleri merak konusu olurken Bilgen yarın MYK’yı toplayarak bu konuyu değerlendireceği öğrenildi. Bilgen’in hangi partiden ve hangi ilden milletvekili aday adayı olacağı henüz bilinmiyor.

Bilgen, memleketi Kars’ta partisinin il binasında 5 Mayıs 2022 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, “Bizim teşkilatlanma çabalarımız zamanında yapılacak. Seçim durumu da bir risk içermiyor. Rahatlıkla yani il ve ilçe kongrelerimizi Haziran ayında başlatıp Temmuz ayında da büyük kongremizi yaparak seçime girmeye hazır parti pozisyonu yakalayacağız. Ama bir erken seçim olma ihtimaline karşı da başka tedbirler düşünüyoruz. Seçime girme hakkı olan bazı partiler ile görüşmeler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda da somut gelişmeler olacağını düşünüyoruz.  Yani biz hiçbir ihtimal bırakmayacağız seçime girmeme konusunda. Yani her riski dikkate alarak mutlaka ilk seçimlere hem milletvekili seçimine hem de cumhurbaşkanlığı seçimine girme üzerine plan yapıyoruz.  Türkiye siyasetinde yeni sistemde yani artık sadece milletvekili seçimine girmeniz tek başına Türkiye’nin sorunlarını çözme iddiası içermiyor. Çünkü özellikle muhalefetin çok sıkça dile getirdiği parlamentoda yeterince etkin ve işlevsel çalışma yapılamadığı bir anlam içeriyor.” ifadesini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.