1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gözenek Sıkılaştırıcı
Gözenek Sıkılaştırıcı

Gözenek Sıkılaştırıcı

Gözenekler, cildin dışarıdan nefes almasını sağlayan hücrelere denir.

A+A-

Bu hücreler dolduğunda, ciltte kirlenmeler olur ve ciltte kötü görüntü oluşur. Bu kötü görüntülerin oluşmaması için gözeneklerin sıkılaştırmak gerekir. Genişleyen cilt gözenekleri cildin estetik görünümünün bozulmasına neden olur. Bu nedenle cildin gözenekleri açılmadan önce cilt temizliğine özen gösterilmelidir. Cilt gözenekleri sağlıklı bir şekilde nefes aldıklarında, cilt daha parlak, canlı ve sağlıklı görünür. Bu nedenle ciltteki gözenekler tıkalı bir şekilde bırakılmamalı Gözenek Sıkılaştırıcı kullanılmalıdır. Cilt tipine göre ürünler tercih edilerek, cilt düzenli olarak temizlendiğinde gözenekleri açılarak zamanla sıkılaşmaya başlar. Her gün rutin cilt temizliği yapıldığında gözenekler sıkılaşır ve ekstra bir bakıma gerek kalmaz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Kullanımı

Gözenekler sürekli kirli bir şekilde bırakıyorsa ve cilt temizliğine dikkat etmiyorsan, ciltteki gözenekler açılarak içerisine kir dolar buda yüzde akne ve renk çeşidine neden olur. İlerleyen zamanda Gözenek Sıkılaştırıcı kullanmakla da önüne geçilemeyebilir. Profesyonel cilt bakımı aldıktan sonra temizliğe dikkat edilerek önüne geçilebilir. Ancak gözenek sıkılaştırma yöntemlerini ararken, her yöntemde cilde uygulanmamalıdır. Cilt tahriş olabilir, cilt yapısına uygun cildi yormadan yapılması gereken hassas yöntemlerdir.

Gözenek Sıkılaştırıcı ile Farkı Hissedin

Limon suyu; doğada gözeneklerin sıkılaştırılması için kullanılan en doğal yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntem gözenekleri sıkılaştırırken, gözenekleri temizlemeye de yardımcı olur. Limonu direk olarak gözeneklerinizin üzerinde gezdirebilir ya da ellinizle limon suyunu yüzünüze masaj yaparak yedirebilirsiniz. Bu şekilde uygulandığında gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Buz yöntemi; Gözenekleri sıkılaştırmak için diğer bir yöntemde yüzde buz gezdirmektir. Buz soğuk bir uygulama yöntemi olduğu için ciltte şok etkisi yaratarak Gözenek Sıkılaştırıcı özelliğine sahiptir.  Cilt üzerindeki biriken ölü deriler, gözeneklerin açılmasına neden olabilir.  Cilde düzenli olarak uygulanan scrup ve cilt temizleme yöntemleri cilt üzerindeki ölü derilerin temizlenerek gözeneklerin açılması engellenir. Cildinize uygun tonik, Cilde uygun cilt bakım ürünlerini seçerek, temizleyici toniklerin kullanılması en iyi cilt temizleme ve gözenek sıkılaştırma yöntemlerindendir. https://www.recete.com/gozenek-sikilastirici/ cilt yapısına uygun en iyi ürünler seçerek kusursuz ciltlere sahip olabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.