1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Google Drive İşletmeler İçin Esnek Depolama Alanı
Google Drive İşletmeler İçin Esnek Depolama Alanı

Google Drive İşletmeler İçin Esnek Depolama Alanı

Bu içeriğimizde sizlere Google Drive hakkında oldukça detaylı bilgiler vereceğiz. Google Drive, Google Workspace’in önemli bir parçası olmaktadır.

A+A-

Günümüz teknoloji çağında kullandığımız elektronik cihazlarımız da ne yazık ki sık sık depolama alanı sıkıntısı yaşıyoruz. Google Drive bunun önüne geçerek depolama alanı sıkıntımızı ortadan kaldırıyor. Çünkü kendisinin harika bir bulut depolama alanı mevcut. Artık dosyalarınızı ya da verilerinizin depolama alanı sıkıntısı yüzünden silmenize gerek duymadan gönül rahatlığı ile verilerinizi saklayabilirsiniz. Dilerseniz şimdi birlikte  Google drive nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar detaylı bir şekilde inceleyelim.

Google Drive Ne İşe Yarar?

Google Drive, Google Workspace’in uygulamalarından yalnızca bir tanesidir. Google Workspace’in diğer uygulamalarına göz atmak HTekin BT Hizmetleri ve Danışmanlık web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Özellikle şirket sahibi bireyler için birbirinden kullanışlı ve hayat kolaylaştıran uygulamalar mevcut. Gelelim Google Drive uygulamasına; Google Drive harika bir bulut depolama alanına sahiptir. Üstelik kullandığınız cihazınızdaki belgeleri sizin istekleriniz doğrultusunda kolayca kendi alanına depolar. Üstelik Gmail hesabınız ile giriş yaptığınız için, başka bir hesaptan oturum açtığınızda kopyalanan verilerinizi kolaylıkla görebilirsiniz. Buda demek oluyor ki, cihazlar arası kolay veri aktarımını Google Drive ile yapabiliyorsunuz. Şimdi dilerseniz birlikte nasıl giriş yapabileceğinizi inceleyelim.

Nasıl Giriş Yapılır Google Drive’a?

Google Workspace’in tüm uygulamalarında olduğu gibi Google Drive uygulamasında da kullanım kolaylığı mevcuttur. Oldukça basit olan Google Drive giriş için yapmanız gereken tek şey uygulamayı cihazınıza indirmenizin ardından Gmail hesabınız ile hesap oluşturarak giriş yapmak olacaktır. Google Drive uygulamasını nasıl kullanacağınızı da merak ediyorsanız içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz. Dilerseniz birlikte Google Drive’ı nasıl kullanacağınızı birlikte inceleyelim.

Web Üzerinden Giriş Yapın

Kullanmış olduğunuz herhangi bir web tarayıcısını açarak, arama motoruna ‘drive.google.com’ yazın ve “Enter” tuşuna basın. Önüne çıkan sayfadaki ilk bağlantıya tıklayın ve sayfanın sizi yönlendirdiği doğrultuda Google Drive uygulamasını indirin. Ardından uygulamanın arayüzüne girerek hesap oluşturun. Oluşturduğunuz hesabın ardından Gmail hesabınız ile kolayca giriş yapabilirsiniz.

Mobil Veya Tablet Üzerinden Giriş Yapın

Google Drive uygulamasını kullanmaya başlamak için Android sürüm cihazınızdan Google Play Store uygulamasına, İOS sürüm cihazınızdan App Store uygulamasına giriş yapın. Ardından arama çubuğuna Google Drive yazın ve aratın. Uygulamayı indirme işlemini başlatın. Uygulamayı cihazınıza indirmenizin ardından arayüzüne girerek Gmail hesabınız ile hesap oluşturun. Son olarak Gmail hesabınızla giriş yaparak Google Drive’ı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Neler Yapılır Google Drive İle?

Yukarıdaki adımları takip ederek Google Drive uygulamasına giriş yaptıktan sonra geriye yalnızca uygulamanın avantajlarından yararlanmak kalıyor. Birçok avantajı bulunan Drive’ın en beğenilen özelliklerinden bir tanesi elbette bulut depolama alanı olmasıdır. Geniş depolama alanı sayesinde veri silme derdine son verir. Üstelik ortak çalışma özelliği de bulunmaktadır. Belirlediğiniz arkadaşlarınızla ortak çalışma yapabilir ve birbirinize dosya gönderebilirsiniz. Cihazınızı internet ağına bağladığınız andan itibaren bulunduğunuz her alandan ortak çalışmalar sağlayabilirsiniz.

Ekibinizle Dosya Üzerinde Dilediğiniz Gibi Ortak Çalışın

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi Google Drive giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmak oldukça kolay bir işlem. Google Workspace’in diğer tüm uygulamalarında olduğu gibi Google Drive uygulamasında da kullanım kolaylığı mevcuttur. Avantajları sayesinde de birçok işlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Örneğin; ekibiniz ile herhangi bir dosya üzerinde birlikte çalışma imkanı sunar. Birbirinize dosya gönderebilir ve bu dosyalar üzerinde birlikte çalışabilirsiniz. Dosyalar üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Üstelik yalnızca sizin belirlediğiniz kişiler ile paylaşılır. Bu harika özellikten faydalanmak için hemen Google Drive uygulamasını indirebilirsiniz.

Bulunduğunuz Her Alanda Birlikte Çalışma Ortamı Yaratın

İçeriğimizin yukarı kısmında sizlere tarif ettiğimiz gibi kullandığınız cihaza Google Drive uygulamasını indirin ve giriş yapın. Ardından cihazınızı internet ağına bağlayın ve uygulamayı doyasıya kullanmaya başlayın. İnternetinizin olduğu her alanda, bulunduğunuz yer farketmeden dilediğiniz gibi çalışma ortamı sağlayın. Sizde Google Drive’ı hemen indirerek gönül rahatlığı ile kullanmaya başlayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.