1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Google Ads Reklam Verme
Google Ads Reklam Verme

Google Ads Reklam Verme

Google Reklam Oluşturma

A+A-

İşletmenizi büyütmek istiyor ve bunun için Google’ın dijital reklamcılık programından yararlanmak istiyor iseniz profesyonel bir ajans ile anlaşarak reklam yatırımlarınızı gelire dönüştürebilirsiniz. E ticaret sektörüne hızlı bir başlangıç yapmak isteyenler için tasarlanan Google Ads ile online reklamcılık konusunda gelişmiş çözümler sunar.  Google ads reklamları vermek istediğinizde, ilk işiniz web sitenizi ve reklamlarınızı mobil cihazlara uygun hâle getirmek olmalıdır. Aramaların yarısından fazlasının mobil cihazlarr üzerinden yapıldığı düşünüldüğünde, bu mantıklı bir adım olacaktır.

Google Reklam Oluşturma

Daha fazla potansiyel müşteri çekmenin ve işinizi bir adım daha ileri götürmenin zamanının geldiğini düşünüyorsunuz. Elbette, önce bir Google AdWords hesabınız olmalıdır.

Google AdWords hesabınızı oluşturduktan sonra, özet bilgiler içeren bir ekran göreceksiniz. Google Ads reklam verme işlemleri için, ilk Google reklam kampanyanızı oluştururken atmanız gereken adımları görebilirsiniz. Peki adımlar nelerdir?

Kampanya Ayarlarını Seç

Bu noktada, kampanyanızın temel yapısını belirlenir. Her şeyden önce, yürütüleceği kampanyanın türünü belirlememiz gerekir. Acemi kullanıcılar için yönetimi nispeten kolay olan Sadece Arama Ağı Arama ”seçeneğini seçmektir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu kampanya türü reklamlarınızı yalnızca Google arama sonuçları sayfalarının ilk 3 satırında veya sağ sütununda gösterir.

Ağ Ayarları

Arama ortaklarını reklamları görüntülemek için karşılaştırabiliriz. Reklamlarınızın eşleşmeseler bile diğer sitelerde görünmesini istiyorsanız bu seçeneği etkin bırakabilirsiniz. Arama ortakları eklediğinizde, Google’ı site içi arama motoru olarak kullanan sitelerde arama yapıldığında reklamlarınız bu sitelerde görünecektir.

Duyuru Metni

Reklamlarımızı yazarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Reklamımıza bir kez sunduğunuz avantajları eklemeliyiz, böylece potansiyel müşterilerimiz reklamımızı tıklayarak ilk adımı atabilirler.

Anahtar Kelime Seçimi

Bu noktada, Google size otomatik olarak reklamınızla alakalı anahtar kelimeler sağlayacak ve böylece yeni kullanıcılar için daha kolay hale getirecektir. Denetimli olarak ürünleriniz ve hizmetlerinizle ilgili olarak 10-15 anahtar kelime eklemeniz önemlidir.

Ve Google Ads reklam verme işlemleri için son adım. İlk kampanya oluşturuldu. Tek yapmanız gereken ödeme bilgilerini girmek ve bir ödeme yöntemi seçmek. Google çalışanları daha sonra reklamlarımızı onay için inceleyecek ve Google reklam politikalarını ihlal etmemeniz durumunda reklamlarımız onaylanacak ve yayınlanmaya başlayacaktır. Reklamların oluşturması zahmetsiz işlemler olarak görülse de aslında reklam ve kampanya kurguların çok iyi bir şekilde yapılması önem arz eder. Reklamların kurulmasının ardından bütçe ve kampanya yönetiminin etkin bir şekilde yapılması gerekir. Google Ads reklamları konusunda uzman bir performans ve dijital pazarlama ajansı olan Mobitek’ten destek alarak hedeflerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Detaylar için; https://mobitek.com/google-ads-reklamlari/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.