1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Göle yolu çile yolu olmaya devam ediyor
Göle yolu çile yolu olmaya devam ediyor

Göle yolu çile yolu olmaya devam ediyor

​​​​​​​Kars ve çevresinde bir günü bir gününü tutmayan hava şartları, bazı bölgelerde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kars ve ilçelerinde ki her bir noktada farklı hava şartları yaşanıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

İl merkezinde güneşli günlerin yaşanmasına karşın önceki gün yoğun bir şekilde yağan kar erimeye yüz tuttu. Fakat Kars - Ardahan - Göle yolunda ise kar ve tipi bazı araçların yolda kalmasına neden oldu.

Öğlen saatlerinde başlayan kar ve tipi Kars – Ardahan Yolunun Susuz Kırkpınar Mevkiinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Tipi nedeniyle görüş mesafesi birkaç metreye düşünce aralarında okul servisinin de bulunduğu bazı araçlar yolda kaldı.

Durumun Kars AFAD’a bildirilmesi üzerine bölgeye Kars ve Susuz İl Özel İdaresine ait araçlar yönlendirildi. Tipi nedeniyle kapanan yol iş makineleri marifetiyle kardan arındırılarak ulaşıma açıldı. Yolda kalan bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla araçlarını saplandıkları kardan kurtardı. Göle’den Kars’a gelmekte olan Ayhan Yoldaş isimli vatandaş kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 1 saat yolda mahsur kaldı. Bölgeden AFAD ekiplerini arayan Yoldaş, ekiplere konum atarak ekiplerin kendilerine ulaşmasını sağladı. Bu sırada bir okul servisine de yardımcı olan Yoldaş aracın saplandığı yerden kurtulmasını sağladı.

Öte yandan eski kara kışları aratmayan hava şartları her geçen gün değişkenliğini sürdürüyor. İl merkezinde gündüzleri güneşin kendisini göstermesiyle birlikte vatandaşların ve araç lastiklerinin altında eriyen kar, akşam saatlerinde adeta kristalize buza dönüşüyor. Vatandaşlar da buz üzerinde kayıp olası yaralanmalar ile karşılaşmamak için özen gösteriyor.

Meteoroloji yetkilileri ise Kars’ta hava şartlarının bugün ve yarın yoğun bulutlu, sıcaklıkların ise gündüz eksi 2, gece de eksi 12 dolaylarında olacağını ve kar yağışının yaşanmayacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.