1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezgin Kitap Projesi Sarıkamış’ta
Gezgin Kitap Projesi Sarıkamış’ta

Gezgin Kitap Projesi Sarıkamış’ta

İstanbul’un Bağcılar İlçesinde, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projelerinden biri olan ‘Gezgin Kitap ’ projesi Kars’ın Sarıkamış İlçesinde teslim edilen 13 bin kitapla sona erdi.

A+A-

Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı ile Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Kamyonla getirdikleri kitapları Sarıkamış Otelcilik ve Turizm Meslek lisesinde Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Demir’e teslim etti.

Yaklaşık 13 bin adet kitap teslim eden Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, burada yaptığı açıklamada,2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla doğu ve batı illeri arasında kitap ekseninde yeni bir gönül köprüsü oluşturarak, öğrencilerin daha çok kitap okumasını sağlamak istediklerini söyledi.

Bağcılar İlçe Belediyesi, Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sene ikincisini yaptıkları “Gezgin Kitap “ kültür hizmetini Sarıkamış’ta tamamladıklarını belirten Subaşı, şunları kaydetti:

“Yaptığımız proje ile ben başkan yardımcısı olarak belediye başkanımız sayın Lokman Çağrıcı’nın bize verdiği imkanla buraya kadar geldik. Geçen yıl Diyarbakır, Bitlis, Bingöl ve ilçelerinde 60 bin kitap dağıtmıştık. Bu yılda yine 60 bin kitabı ,Yozgat’tan başlayarak, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Sarıkamış’a kadar dağıtarak geldik.Bunlar kültür Kitapları ve Milli Eğitim Bakanlığımızın tavsiye ettiği kitaplar.İnşallah öğrencilerimize faydalı olur temennisiyle buralara kadar geldik.Faydalı olacağına inanıyoruz.Kitaplarımızı kabul eden Milli Eğitim Camiamıza,personeline teşekkür ediyoruz”

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Demir ise, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna kadar gelip, öğrencilere kültür hizmeti veren Bağcılar, Belediyesi, Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk öğretim ile liseler için gelen hikaye ve roman kitapları, ilçe merkezi ve köy okullardaki ihtiyaca göre dağıtılacağı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.