1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Genç muhtar, 6 ayda köyünün çehresini değiştirdi
Genç muhtar, 6 ayda köyünün çehresini değiştirdi

Genç muhtar, 6 ayda köyünün çehresini değiştirdi

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Duraklı Köyünün genç muhtarı Şahin Demirkaya, göreve geldiği günden bu zamana kadar köyünü daha yaşanılır hale getirdi.

A+A-

6 aydır görevde olan Demirkaya, girişimleri sonucu Akyaka Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi marifetiyle köyü içine parke taşı döşetti ve çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Köyün içini ağaçlandırdığı gibi koruma altına da alan muhtar Şahin Demirkaya, çevre düzenlemesine de öncelik vererek, yıkık ve dökük duvarları onararak boyattı.

Genç muhtarın göreve geldiği ilk günden bu zamana kadar köyü için elinden geleni yaptığını belirten köy halkı yapılan çalışmaları gazetemize anlattı.

Taziye evinin temelinin atıldığını ve çalışmaların devam ettiğini de belirten köy halkı: “Genç muhtarımız dolmuş durağının içini ve çevresini temizletip boyattırdı. 15 Temmuz Şehitlerini unutmadı ve program yaparak şehitlerimizi minnetle andık. Camiye bayrak astırdı. Yaylamızın suyunun borcu vardı ve suyumuz akmıyordu. Köy halkından para toplayarak borcumuzu ödedi ve yaylada da sudan faydalanabiliyoruz. Yaylaya elektrik verilmesi için çalışma başlattı ve seneye yaylamız elektriğe kavuşacak. Köyümüzün merkez caddesini Atatürk Caddesi olarak değiştirerek tabela yaptırdık. Köyümüzde muhtarın girişimleri sonucunda İngilizce kursu da veriliyor. Köyümüzün ilkokulunun bahçesine kamelya yapıldı ve okulumuza ses sistemi getirildi, kamera yerleştirildi.  Üniversite öğrencilerine burs bulmak içinde mücadele ediyor. Artık köyümüze turistler gelmeye başladı.” Dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.