1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Genç İşadamları Derneği Kuruldu
Genç İşadamları Derneği Kuruldu

Genç İşadamları Derneği Kuruldu

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde, Sarıkamış Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) kuruldu. SAGİAD, ilk ziyaretini Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e yaptı. Dernek Başkanı İsa Cengiz, amaçlarının Sarıkamış’ın kalkınması olduğunu ifade etti.

A+A-

SAGİAD Başkanı İsa Cengiz, ziyarette yaptığı konuşmada, hedeflerinin, esnafa uzmanlar eşliğinde meslek guruplarına yönelik yetiştirici ve bilinçlendirici seminerlerle belirli seviyeler kazandırmak olduğumu ifade ederek, “Amacımız, Sarıkamış’ta maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan çocukları belirleyip onların okuyabilmelerini sağlamak, hiçbir geliri olmayan dul, yetim ve öksüz ihtiyaç sahibi insanlara gerekli gıda, giyecek ve yakacak ihtiyacında yardımcı olmak, şehrimize değişik illerden Üniversite okumak için gelen gençlerimize yurt, pansiyon ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak, ilçemizin yerel yönetimi ve kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak turizm cenneti olan Sarıkamış’ımızın kalkınmasını sağlamak” dedi.

Diğer bir amaçlarının ise üye sayısını artırarak TUSKON’a üye olmak olduğunu belirten Cengiz, “TUSKON aracılığıyla Sarıkamışlı esnaf ve işadamlarının ülkemizin değişik illerinde ve yurtdışındaki işadamlarıyla ticaret köprüleri kurmalarını sağlamak. Ülkemizin değişik illerindeki ve dünyanın değişik ülkelerinden işadamlarını Sarıkamış’a davet ederek, burada yatırımlar yapmalarını sağlamak. Sarıkamış’ın ve kayak merkezinin tanıtımına katkıda bulunmak” diye konuştu.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de, bu tür derneklerin Sarıkamış’a yararlı olmasını temenni ettiğini ifade ederek, “Şu anda halkımız salon kültüründen kahve kültürüne geçmiş durumda, sizlerin bunu değiştirmenizi istiyorum. Sarıkamış bir turizm cennetidir, bu turizm cennetine yararlı olabilecek faaliyetler bekliyoruz. Sarıkamış’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.