1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gelinin dini yok kaynananın imanı!
Gelinin dini yok kaynananın imanı!

Gelinin dini yok kaynananın imanı!

Gazeteci Volkan Karabağ "Gelinin dini yok kaynananın imanı!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Karabağ'ın yazısı şöyle:

A+A-

Tam da Kars’ın içerisinde bulunduğu durumu anlatan bir söz vardır, gelin-kaynana arasında sıklıkla bilinen bir laftır; “Gelinin dini yok kaynananın imanı”

Yaklaşık 1 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizi ve şehrimizi de tüm hızıyla etkilemeye devam ediyor.

Hal böyle olunca da alınan tedbirler de ardı ardına gelmeye devam ediyor, şuan sokak kısıtlamasından ötürü kapalı çok sayıda işyerleri mevcut.

Aşının başlaması ve alınan tedbirlere riayet edilmesi Kars’ta vaka sayılarının önceki aylara oranla yüzde 87 düşmesine sebep oldu.

Marketler, toplu taşıma araçları hatta uçaklar bile günümüzde serbest olurken,

Bilim Kurulu her yıl binlerce turistin geldiği ve ülke gündeminde büyük popülasyon yakalayan Doğu Ekspresi ile ivme kazanan kafe, restoran ve lokantalarda yeme-içmeyi serbest bırakmıyor.

Yemek yiyecek yeri olmayan köyden ve ilçeden günübirlik Kars’a gelen çok sayıda vatandaş kahvaltısını veya öğle yemeğini paket yaptırarak ya parkta ya da bir bankın üstünde yemeye çalışıyor.

Şehrimizde elektrik, doğalgaz, su, kira gibi ödemelerle uğraşan esnaf ya minimum eleman ile ayakta kalmaya devam ediyor ya da çoktan kepenk kapattı bile.

2019 yılında Kars’a gelen 169 bin 155 yerli ve yabancı turist sayısı 2020 yılında 97 bin 91’e düştü. Bilim Kurulu’nun aldığı tedbirlerin esnetilmesi için Kars esnafı adeta gün sayıyor.

Seslerini istediği gibi duyuramayan esnaf sadece “gelinin dini yok kaynananın imanı” demekle yetiniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.