1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Geleceğimize sahip çıkıyoruz"
Geleceğimize sahip çıkıyoruz

"Geleceğimize sahip çıkıyoruz"

BES Kars İl Temsilciliği Adına İl Temsilcisi İnan Ercan’ın, “Emeğimize onurumuza geleceğimize sahip çıkıyoruz” açıklaması:

A+A-

Büro Emekçileri Sendikası olarak Kasım ayında 2013 yılı bütçe takvimine karşı “Emeğimize onurumuza geleceğimize sahip çıkıyoruz” talebi ile başlattığımız eylem programımızda genelde büro emekçilerinin özelde ise SGK emekçilerinin taleplerinin bütçede yer almasını talep ettik.

2012 Aralık ayında ek ödemelerimizin emekli aylığına dâhil edilmesi, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin iyileştirme olarak maaşımıza eklenmesi talebiyle ülke genelinde topladığımız dilekçeleri yarım gün iş bırakma eylemi yaparak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdik.

27 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz greve yüz binin üzerinde büro emekçisi katıldı grevimiz ulusal ve uluslar arası basında geniş bir şekilde yer aldı. Tüm ülke kamuoyu taleplerimize hak verirken, her zaman olduğu gibi siyasi iktidar grevimize ve grevde ortaya koyduğumuz taleplerimize kulaklarını tıkadı. Bu da yetmezmiş gibi bir gün sonra Memur Sen Genel Başkanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik medya karşısına geçerek 27 Şubat grevinin taleplerinin içini boşaltan taleplerimizi tek başına fazla mesaiye indirgeyen ve bu konuda büro emekçilerini beklentiye sokan açıklamalar yaptılar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın 27 Şubat grevini gerçekleştiren sendikalar yerine 27 Şubat grevine davet edildikleri halde katılmayan hükümet yanlısı sendika temsilcisi ile görüşmesi büro emekçileri arasında tepkilere neden olmuş yapılan açıklamalar inandırıcı bulunmamıştır.

TAŞI DELEN SUYUN GÜCÜ DEĞİL DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR!

Bugün 28 Mart 2013 yine taleplerimiz için ülke genelinde alanlardayız. Siyasi iktidarı uyarıyoruz, taleplerimize kulaklarınızı tıkamayın; büro emekçilerinin mücadelesinin karşısında duramayacaksınız. Yandaş sendikanız Büro Memur Sen’i artık SGK emekçileri de daha iyi tanıdı. İlgili sendikadan kitlesel istifaların artarak devam ettiği bir süreçte büro emekçilerinin onurlu sesi BES yine alanlarda, bundan sonrada alanlarda olmaya devam edecek.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK’İ UYARIYORUZ!

Sayın Bakan kamu emekçilerini itibarsızlaştıran açıklamalarınızdan vazgeçin, “Kamu emekçilerinin iş güvencesi olduğu için çalıştıramıyoruz! Performans uygulaması başlatacağız! Kamuda iş güvencesini kaldıracağız! Kamu emekçilerinin tamamını iller arası rotasyona tabii tutacağız!” söylemleri ağzından düşmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i uyarıyor ve çalışma koşullarımızı görmek için işyerlerimize davet ediyoruz.

Yine son günlerde AKP iktidarının kamu çalışanlarının iş güvencesini kaldırmaya yönelik girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Hükümet kamu kurumlarında performans, il içi ve il dışı rotasyon uygulamaları ve paralelinde kamu emekçilerini itibarsızlaştırmaya yönelik söylemlerle kamuoyunu bu değişikliğe hazırlamaktadır.

İŞGÜVENCEMİZİ MÜZAKERE ETMEYECEĞİZ!

Tüm kamuoyu ve AKP iktidarının bilmesini istiyoruz ki iş güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Performans uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz… Rotasyon uygulamalarına dur diyeceğiz!

Bizlerin mücadelesi “İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek” mücadelesidir. Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Taleplerimiz için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz.

TALEPLERİMİZİ BUGÜN BURADA BİRKEZ DAHA TEKRARLIYORUZ!

•666 Sayılı KHK’nın neden olduğu hak kayıpları iade edilmeli, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında çalışan müfettişlere ödenen ikramiyeler tüm çalışanlara ödenmelidir.

•Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. Konfederasyonumuz tarafından hesaplanan yoksulluk sınırı olan 3.481 TL. taban aylık olarak tüm kamu çalışanlarına verilmelidir.

•Diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi SGK çalışanlarının da emekli olduğunda maaşları % 50-60 oranında azalmaktadır. Bu nedenle emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan binlerce SGK emekçisi bulunmaktadır. Bu sebeple maaş dışında SGK emekçilerine ödenen diğer ücretler emekli aylığına dâhil edilmelidir.

•Tüm atama ve yer değiştirmelerde kıdem ve liyakat ilkesine uyulmalı, Merkez Müdürü ve Müdür yardımcısı kadroları için sınavlar açılmalı.

•Kurum içi yükselme (şeflik ve memurluk) sınavlarında puanlama usulü kaldırılmalı, hizmet yılı ve eğitim durumu uygun olan herkesin sınava girebilmesinin önü açılarak sınav sonucuna göre atamalar yapılmalıdır.

•İcra Memurluğu ve Sosyal Güvenlik Denetmenliği gibi kadrolara yapılacak sınavlara kurum içerisinden alımlar yapılmalıdır.

•Merkezlerde uygulama birliği sağlanmalıdır.

•Her türlü yüz okuma, kamera, turnike ve sigara saatleri gibi mobbing uygulamalarına son verilmelidir.

•Tüm Merkez müdürlüklerinin fiziki ortamları düzeltilmeli, çalışma koşulları iyileştirilmeli, çalışanların ulaşım ve yemek sorunları çözülmelidir.

•50 ve üzeri personel çalışan tüm merkezlerde kreş açılmalı ve yeteri kadar lojman sağlanmalıdır.

•İş yoğunluğunun azaltılabilmesi için zorunlu mesai uygulamaları yerine yeni kadrolu ve güvenceli personel istihdam edilmelidir.

•Engelli personelin durumlarının iyileştirilmesi ve engel durumlarına uygun işlerde çalıştırılmaları sağlanmalıdır.

•Her türlü keyfi ve ayrımcı uygulamalara son verilmelidir.

•Özelleştirme uygulamalarına son verilmeli, kurum tarafından kaliteli ve ücretsiz hizmet anlayışı esas alınmalıdır.

•Vatandaş odaklı çalışma sonucu memurlar üzerinde uygulanan soruşturmalara, baskılara, son verilmelidir.

•SGK Emekçilerinin yaşadığı sorunların çözümü için başta AKP Hükümeti olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını SGK emekçilerinin sorunlarına çözüm bulmaya davet ediyoruz!

SGK EMEKÇİLERİ EMEĞİNE, ONURUNA, GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEK!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.