1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Geçmişe Özlem Var
Geçmişe Özlem Var

Geçmişe Özlem Var

Vatandaş Mahyaları Geri İstiyor...

A+A-

Geçtiğimiz ramazan aylarında ilimizde çeşitli camilere asılan ve güzel sözleri gösteren mahyalar, bu yıl asılmadı. Vatandaşlar, ramazan için her mahallede etkinlik yapılmasını istedi.

 

MAHYA BİR EĞİTİMDİ

 

Geçmiş ramazan aylarında asılarak, “La İlahe İllallah”, “Hoş geldin ya şehri ramazan” gibi güzel sözlerin yazıldığı mahyaların bu yıl neden asılmadığı merak konusu oldu. Karslı vatandaşlar, mahyalar sayesinde güzel sözlerin yayımlandığını belirterek, “Bunlar sayesinde ayet, hadis ezberleyebiliyorduk. Bu bir eğitimdi. Güzel bir söz asıldığında o anda o sözü ezberleyip, bilgi ediniyorduk. Mahyaların asılmasındaki amaç, halkı bilgilendirmek, topluma fayda ve yarar sağlamaktır. Bu başka bir anlamda nostaljiydi. Toplumun değer yargılarını temsil ediyordu. Mahyalar tekrar asılmalıydı.” dediler.

 

GEÇMİŞE ÖZLEM VAR

 

Geçmişe özlem duyduklarını ifade eden vatandaşlar, “Geçmişten gelen bazı temel şeyleri çiğniyoruz. Sohbet evlerinde oturulup sohbet edilirdi. İslam, oruç ve ramazan gibi konularla ilgili konferanslar verilirdi. Günümüzde eskisi gibi bir ramazan havası yok. Teknoloji bizler için büyük bir nimet. Sinevizyon gösterileriyle etkinlik yapılıp, halkla iç içe duruma gelinebilir” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.