1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Geçmiş dönem Kars Belediyesinde bir yolsuzluk varsa gereğini yapın.
Geçmiş dönem Kars Belediyesinde bir yolsuzluk varsa gereğini yapın.

Geçmiş dönem Kars Belediyesinde bir yolsuzluk varsa gereğini yapın.

Oktay AKTAŞ / MHP Kars Eski İl Başkanı

A+A-

Her bir Karslı birbirine karşı, şehrimize karşı sorumluluk taşımaktayız. Bu sorumluluktan dolayı çeşitli görevler verilir her birimize.
Bu sorumluluk nedeniyle pek çok insan iyi ve daha güzel yöneten ve yönetilen bir belediye yönetimini arzu eder. Kars için bu güne kadar iyi bir yönetim sergileyen bir belediye yönetimi göremedik maalesef. Bu da haliyle ilimizdeki insanlarımızın yaşadığı kentin belediye yönetimlerine olan güvenini yitirmesine sebep olmuştur. Nitekim geçmiş dönem Kars Belediyesinin yönetiminin de öncekileri aratmadığı için ve öncekilerden daha çok yanlışlar içine düşmesinden dolayı bugünkü belediye yönetimi kazanmıştır. Bir Karslı olarak yeni seçilen belediye yönetimine yeterince güvenle bakamıyoruz maalesef. Çünkü onlarda güven vermiyor. Onlara ancak onlar gibi düşüncede olanlar güven duyabilir.  
Sayın Ayhan Bilgen, 31 Mart’ta Kars Belediye Başkanı seçildiniz. Severiz veya sevmeyiz ayrı bir meseledir. Ama şuan da Kars’ın Belediye Başkanısınız. Seçimlerden önce bir çok açıklamanız oldu yolsuzluklarla ilgili. Başkanlığınız yaklaşık bir ayı geçti ve şuana kadar  ilk somut adımınız Kars Belediyesine ait Karbiotek Şirketinin meclis kararıyla kapatılması oldu. Bu şirket çalışanları arasında işe gelmeden sadece bankamatikten para çekerek çalışanlar olduğunu daha önceki açıklamalarınızda belirtmenize rağmen bu kişileri şimdiye kadar yetkiniz olmasına rağmen tespit edip iş haklarını fesih etme yetkinizi neden kullanmadınız. Karbiotek Şirketinin çalışanlarına aba altından soba gösterdiniz. Bu şirkette emeğiyle, hakkıyla çalışan, evine helaliyle ekmeğini götürenleri korkutarak sindirmeye çalıştınız. Eğer bu şirket zarara uğratıldıysa ki açıklamalar bu yöndedir.  Neden önceki şirket yönetimi hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmadınız? Bu şirketi fesih edip çalışanlarını da istekleriniz doğrultusunda hazırlanmış dilekçeleri zorla imzalatıp diğer şirkete geçmelerini isteyip ya da işten çıkarma tehdidi ile çalışanları korkutmaktasınız. İşçileri sindirmek, korkutmak ve baskı altında tutmak için bu yola başvuruyorsunuz. Bunun adı siyasi kurnazlık ve ahlaksızlıktır. Bu, çaresiz durumda olan insanlar üzerinden rant elde etmektir.  Eğer bu şirket  toplum yararına bir hizmeti yoksa, zarar ediyorsa  bunu kapatmak elbette en doğru yoldur. Bugün Türkiye’de şirketler büyük oranda zarar ediyor mevcut bugünkü ekonomik çıkmaz yüzünden. Karbiotek şirketi zarar ediyorsa bu şirketin yöneyimi ile ilgili adli işlem başlatılması gerekmez mi? Haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulmaları gerekmez mi? Sonuçta bu şirket Kars Belediyesine aittir ve ettiği zarar da Kars Belediyesinin zararıdır. Dolayısıyla uğratılan zarar Kamunundur.
Burada benim üzerinde durduğum şey siyasi, ahlaki ve hukuki sorumluluk sahibi yöneticilerin hakkaniyet içerisinde hareket etmesidir. Belediye gibi amacı kamu yararı olan kurumların yöneticileri sorumluluk sahibi olmaları ve  bu bilinçle hareket etmeleri zorunludur. 
Kars Belediyesi’ne ait Karbiotek Şirketinin kapatılması ile ilgili kararda Belediye meclisinin 24 evet bir oy da çekimser çıkması çok üzüntü verici bir durumdur. Bu karar Belediye de muhalefet partisi meclis üyeleri hiç konuşmadan mı kabul edildi.  Eğer durum böyle ise çok manidar değil midir? Meclis üyelerine yeni bir şirket kurulacağından bahsedilmiştir.  Kurulacak olan bu şirketin zarar etmeyeceğinin bir garantisi var mıdır?
Mevcut belediye yönetimi meydanı boş bulmuş sürekli gereksiz konuşuyor. Vatandaş nazarındaki dününüz de bugününüz de olumsuz düşünce ve yanlışlarla dulu. Bu düşüncede olan vatandaşları kendi lehiyinize çevirmek için büyük gayret içerisinde olduğunuzu  görüyoruz.
Kars Belediyesi yönetimine talip olmak sorumluluk sahibi olan herkes için bir haktır. Bu sorumluluğu almış olan herkes çeşitli bahanelerin arkasına sığınamaz. Sayın Ayhan Bilgen, sürekli aynı konuları işleyerek Kars halkına zehri tatlandırmak istemektesiniz. Ama şunu unutmayın ki zehir her zaman zehirdir. Bizler bunun bilincindeyiz. Sizlerin amacı sürekli geçmişi kötüleyerek kendinize ve temsil ettiğiniz siyasi zihniyete rant sağlamaktır. Toplum nezdinde kendinizi mağdur konumunda olduğunuzu sürekli gündemde tutmak için mağdur edebiyatı yapıyorsunuz.  Belediyenin çok zararda olduğundan bahsedip bir yardım kampanyası başlattınız.  Bu, Türkiye de bir ilktir bir belediye için. Üstelik açıkladığınız gelir gider tablosu ile belediyenin kar ettiğini ilan ettiniz. Bu açıklamanızla kendinizle çelişkiye düşmüyormusunuz? Bu kampanyayla nereden yardım bekliyorsunuz. Kandilden, Avrupa dan örgütsel yardım mı  bekliyorsunuz. Yoksa kaynağını açıklayamayacağınız paraları mı aklamak istemektesiniz? Ayhan Bey hep Kars halkına yönelik kendiniz için olumlu algı yaratarak insanların aklında  “ne kadar dürüst bir belediye başkanı” imajı yaratmaya çalışıyorsunuz. Ayhan bey, partinizin bölücü terör örgütü ile ilişkisi gün gibi ortadadır. Böyle bir ilişki içinde olanların dürüstlükten bahsetmesi doğru mudur? Kars halkı nazarında kendinizi ve bölücü düşüncenizi aklamak istemektesiniz. Kars halkı sizlerin ne düşündüğünüzü ve ne yapmak istediğinizi çok iyi bilmektedir. Varsa geçmiş belediye yönetiminde suçlu olanlar. Vakit kaybetmeden bu kişiler hakkında derhal Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunun. 
Ayhan bey  tüm Belediye imkanları elinizdedir. Varsa yolsuzluk yapanları, neden bu kişiler hakkın da Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunmuyorsunuz? Ya elinizde suçlayacak bir belge yoktur ya da bir takım olumsuz şeylerin peşindesiniz. Ama benim anladığım kadarıyla siz ve sizin gibi örgütsel düşünen çalışma arkadaşlarınız da olumsuz bir şeyler peşindedir.  Milliyetçi Ülkücü hareketi itibarsızlaştırmak için bir algı yaratmanın içerisindesiniz. Sizlerin asıl hedefi vatandaş nazarında her zaman dinamik bir yapıya sahip  olan MHP ‘yi hedef olarak seçmiş bulunmaktasınız. Geçmiş Belediye Başkanı MHP ‘den 18 ay önce ihraç edilmiş biriydi. Sürekli geçmiş belediye yönetimini eleştirip hiçbir yasal işlem yapmayarak  MHP’yi suçlamak, suçlu göstermek sizlerin haddiniz değildir. Haddinizi bilerek hareket edin ve konuşun. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.