1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gece 22’de tüm iş yerleri kapanacak 
Gece 22’de tüm iş yerleri kapanacak 

Gece 22’de tüm iş yerleri kapanacak 

Kars Valiliği, Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında aşağıda belirtilen işyerlerinde hizmetlerin saat 22.00'da sona ereceğini ilan etti.

A+A-

Yapılan açıklamada, COVID-19 salgınında 2. dalga nedeniyle lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, internet kafe, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar yapıldığı belirtildi.

Ülke genelinde olduğu gibi Kars il genelinde salgında 2. dalganın başlamasıyla ve kış şartlarının devreye girmesiyle yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından lokanta, restoran, kafe, kıraathane, berber, kuaför ve benzeri iş yerleri için yeni kısıtlamaları açıkladı.

Kısıtlama ile ilgili olarak 81 il valiliğine gönderilen genelgede, söz konusu genelgenin yayınlanacağı tarihinden itibaren belirlenen kurallar dâhilinde Kars’ta da tüm iş yerlerinin saat 22:00’a kadar hizmet verebilecekleri ilan edildi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulamasının teşvik edileceğinin altı çizilerek, “Pazar ve market gibi yoğun insanların olduğu yerlerde denetim arttırılacaktır. Berber kuaför, nikah salonu, yüzme, internet kafe, halı saha, konser salonu vb yeri tüm işyerlerinde saat 22’de sona erecektir.” Denildi. 

Öte yandan Kars Valiliği koordinasyonunda İl Pandemi Kurulu marifetiyle il genelinde uygulanmakta olan korona virüs tedbirleri etkin bir şekilde denetleniyor. Denetlemeler kapsamında başta maske, mesafe ve temizlik olmak üzere tüm önlemlerin uygulanması isteniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.