1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziler Günü Kars'ta Törenlerle Kutlandı
Gaziler Günü Kars'ta Törenlerle Kutlandı

Gaziler Günü Kars'ta Törenlerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Kars Valiliği tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk tarafından yapıldı.

Program daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanlığı’nda devam etti.

“KAHRAMAN ECDADIMIZ” SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emine Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rusların işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekâtını minyatür askerlerle canlandırdığı, Enver Paşa ve bazı subaylar ile asker figürlerinin yer aldığı eserleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanlığı’nda sergiledi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla hazırlanan sergiye yoğun ilgi gösterilirken, protokol üyeleri Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emine Erdoğan’ı tebrik etti.

Protokol üyeleri Gazilerimiz ile bir süre sohbet ederken, sorun ve dilekleri not alındı.

Programa ; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Kars İl Jandarma Alay Komutanı Fatih Cemal Kiper, Ak Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk, Kars Şehit ve Gazi Aileleri  Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve memurları katıldı. 

Program Kars Polis Evi’nde Gaziler Günü dolayısıyla verilen yemekle sona erdi.

aa1423.jpgbb4324.jpgccc423.jpgd4234.jpge3423.jpg

xx-078.jpg

ddddddddd-004.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.