1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. GAMP bu yıl eğitime kapalı
GAMP bu yıl eğitime kapalı

GAMP bu yıl eğitime kapalı

Kars’ın 20 yıllık okullarından Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) İlköğretim Okulu, depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor verilince bu yıl eğitim ve öğretime başlayamadı.

A+A-

GAMP okulu yıkılacak ve önümüzdeki yıl yenisi yapılacak. Okulun bin 100 öğrencisi ise başka okullarda eğitim görecek.

20 yıl önce yapılan Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu yapılan teknik incelemeler sonucunda olası bir deprem karşısında sakınca doğuracağı için kapatıldı. Öğrencileri ise Ziya Gökalp ve Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu (ŞAİKO) okullarına dağıtıldı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, “Tabi ki çocuklarımızı bu okulda okutarak bu riski göze alamazdık. Bu nedenle yeni okulun yapımına önümüzde ki yıl için planlanmıştır. Öğle ümit ediyorum ki, önümüzdeki yıl inşaatın başlanacaktır. Öncelikli olarak ilimizde bir okul daha yapılacaksa öncelikli olarak bu okul yapılacaktır. Bu konuda velilerimizin bir endişesi olmasın. Bu okulda öğrenim gören yaklaşık bin 100 civarında öğrencimiz diğer okullarda eğitim görecekler. Nakil yapılan okullarda taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler sabahçı yapıldı. GAMP’ın öğrencileri ise öğlenden sonra eğirim görecekler. Ayrıca sınıf mevcutlarında artış olmayacak. Bu anlamda Kars’ta sınıflara göre öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altındadır. Ana sınıflarında 20, ilköğretimde si 24, liselerde ise 31 öğrenci eğitim görecek. Amacımız kaliteyi arttırmaktır.” dedi.

ANADOLU LİSESİ’NE İHYİTAÇ VAR

Kars’ın özellikle Anadolu Lisesine ihtiyacının olduğuna da dikkat çeken Budak, “Vatandaşlarımız okul ilgi göstermelerini istiyorum. Çocuklarını iyi takip edip ilgilensinler ve sık sık okul aile birliğinin toplantılarına katılsınlar. Zorlayıcı değiliz buna hakkımızda yok ama velilerimizi isterlerse maddi olarak ta okullarına destek verebilir. Ayrıca ilimizde okullar ve yurtların yapılması için değerli işadamımız İsmail Aytemiz, Vasfiye Eriş gibi hayırseverlerde destek vermektedir. Bunlardan son derece mutlu oluyoruz. Zaten Kars’ın şu anda en acil olarak Anadolu Lisesi’ne ihtiyacı var. İnşallah bu da yapılır ve Kars eğitim alanında daha iyi yerlere gelir. Çünkü bizim için önemli olan kaliteli eğitim vermektir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.