1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Futbolda Serhat İlleri Şampiyonu Kars oldu
Futbolda Serhat İlleri Şampiyonu Kars oldu

Futbolda Serhat İlleri Şampiyonu Kars oldu

Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illerinin spor yoluyla kaynaşma ve tanışmalarını hedefleyen Serhat İlleri Dörtlü Final müsabakaları Iğdır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

A+A-

Haber; ERCÜMENT DAŞDELEN

Iğdır semt sahasında oynanan ilk karşılaşmada Iğdır ekibi ile Ardahan ekibi mücadele etti. Müsabaka 7-2 Iğdır ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.
Daha sonra ikinci müsabakada ise Kars takımı, Ağrı ekibini 2-0’lık skorla eledi.
Kars ekibinin gollerini Atalay Uğurlu ve Hüseyin Daşdelen filelere gönderdi.
Müsabakada Kars ve Iğdır ekipleri arasında oynanan final karşılaşması ise nefesleri kesti. 
Final müsabakanın ilk yarısı 3-0 Kars’ın üstünlüğü ile sona erdi. Kars ekibinin gollerini Tarkan, Ferdi ve İbrahim filelere gönderdi.
Müsabakanın ikinci yarısında, Iğdır ekibi attığı gollerle eşitliği 3-3 sağladı. 
3-3 berabere biten maçta penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda Kars ekibi Iğdır ekibini 8-7 mağlup ederek Serhat illeri şampiyonu oldu.
Düzenlenen kupa töreninde ikinci olan Iğdır ekibinin kupasını Kars ASKF Başkanı Burhan Taş takdim etti.
Şampiyon olan Kars ekibinin kupasını ise Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, TFF Kars İl Temsilcisi ve Takım sorumlusu Metin Rıza Akıl’a takdim etti.
Ayrıca organizasyon komitesi tarafından Kars ASKF Başkanı Burhan Taş ve diğer illerin ASKF Başkanlarına plaketler verildi.
Kupanın sahibi Kars ASKF Başkanı Burhan Taş yaptığı açıklamada, "Güzel bir organizasyon oldu. İlk kez düzenlenen Serhat illeri dörtlü futbol turnuvasının ilk şampiyonu Kars ASKF takımı olmuştur. Turnuvada Kars olarak kazandık. Amacımız sporu her yaştaki insana yaptırabilmekti. Bunu da Serhat illerini bir araya getirerek yaptık. Organizasyonda emeği geçen herkese ve ASKF Başkanlarına teşekkür ediyorum. Ev sahipliğinden dolayı, göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı ayrıca Iğdır ASKF Başkanı Filit Yıldırım, TFF Iğdır İl Temsilcisi Ahmet Güneş’e teşekkür ediyorum. Bu anmalı kupayı Kars ASKF Başkanlığına kazandıran Karsspor’un eski efsane sporcularına, sporcuları bir araya getirerek takımı oluşturan TFF Kars İl Temsilcisi ve Takım Sorumlusu Metin Rıza Akıl’a, takımımızın Iğdır’a gidiş gelişinde araç tahsis eden Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’a ve takımımıza sponsor olan Özabaylar halı saha işletmecisi Sefer Özabay’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu kupanın ilimiz spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
TFF Kars İl Temsilcisi ve Takım sorumlusu Metin Rıza Akıl ise yaptığı açıklamada “İlki düzenlenen Serhat İlleri futbol turnuvasında emeği geçen başta geçmişte beraber futbol oynadığım takım arkadaşlarıma ve bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kars’ın spor anlamında birlik beraberliğimizle neler yapacağımızı Serhat illeri liginde tüm Doğu illeri gördü. Hem ilimizi hem de Kars federasyon Başkanlığımızı yücelttikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür eder başarılarımızın gelecekte de devam etmesini dilerim” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.