1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fatih'in Organları 2 Hayat Kurtardı
Fatihin Organları 2 Hayat Kurtardı

Fatih'in Organları 2 Hayat Kurtardı

Kars'ın Kağızman ilçesindeki evlerinde, kardeşi ile oynadığı sırada üzerine dolap düşmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Van'da beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Fatih Başer'in organları, ailesi tarafından bağışlandı.

A+A-

Kağızman'da yaşayan Şerif ve Nurgül Başer çiftinin çocukları 4 yaşındaki Fatih ile 2 yaşındaki Alperen, geçen hafta evde oynadıkları sırada, dolabın düşmesi sonucu yaralandı.

İlçede yapılan ilk müdahalenin ardından Iğdır'a sevk edilen iki kardeşten Fatih Başer, durumunun ağır olması üzerine Van'a gönderildi. Özel Medisina Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan minik Fatih'in beyin ölümü gerçekleşti.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesim Sarı, Başer ailesiyle görüşerek, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen çocuğun organlarının bağışlanması teklifinde bulundu.

Ailenin teklifi kabul etmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin ardından sabah saatlerinde, uzman ekiplerce gerçekleştirilen operasyonda, Fatih'ten alınan karaciğer ve böbrekler, ambulans uçakla Malatya'ya gönderildi. Organların, 2 hastaya nakledileceği öğrenildi.

-"SON DEFA GÖZLERİNE BAKMAK İSTEDİM"-

Oğlunun ölümüyle büyük acı yaşayan Baba Şerif Başer, yaptığı açıklamada, çocuğunu kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu, ancak organlarını bağışladığı için vicdanen ve dinen kendini rahat hissettiğini söyledi.

"Bir çocuğu kurtarmak, dünyayı kurtarmak demektir" diyen Başer, şunları kaydetti:

"Biz bu acıyı yaşadık, bizim yaşadığımızı kimse yaşamasın. Bir kez de olsa, on kez de olsa yine aynısını yapardım. Ben de bu saatten sonra tüm organlarımı bağışlarım. İsterim ki her insan bunu yapsın. Bugün benim başıma gelen herkesin başına gelebilir. Benim çocuğum iki çocuğa yaşam verdi, umut verdi. Çocuğumun gözleri hariç tüm organlarını hiçbir baskı altında kalmadan bağışladım. Belki gözleri de bir çocuğa umut olacaktı, ama son defa çocuğumun gözlerine bakmak istedim. Bu da bir baba olarak bana çok görülmesin."

Van Eğitim Araştırma Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Dr. Barış Tükenmez ise özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören minik Fatih'in beyin ölümünün gerçekleştiği yönünde kendilerine bilgi verildiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine hastaneye gelerek ilgili doktor arkadaşlarla, yoğun bakım ünitesinde yatan Fatih'in beyin ölümü testlerini yaptık. Testler sonunda beyin ölümünün gerçekleştiği belirlendi. Sonra aile ile yaptığımız görüşmede çocuğun babası Şerif Başer, oğlunun organlarının bağışlanmasını onayladı. Biz de gerekli yerlerle görüştük. Malatya İnönü Üniversitesinden ambulans uçakla gelen doktorlar, sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri operasyonla, çocuğumuzun karaciğerini ve böbreklerini alarak nakil bekleyen hastalara götürdü. Bu süreç hem acılı hem de mutlu bir süreç oldu."

Hastanedeki işlemlerin ardından Fatih Başer'in cenazesi ambulansla Kağızman'a gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.