1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fakir Konutu İstemedik
Fakir Konutu İstemedik

Fakir Konutu İstemedik

TOKİ, Kars’ta dar gelirliler için yaptıracağı konutlar için yer talep etti. Kars talebi geri çevirerek yer vermedi. Vatandaş durumu gazetelerden öğrenince isyan etti.

A+A-

TOKİ ayda 100 lira taksitle dar gelirliler için yaptıracağı iki odalı konutlar için Karslı yetkililerden yer talep etti. Yetkililer Kars’a fakir konutu istemedi.

 

Başbakanlık'a bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yoksul vatandaşları konut sahibi yapmak için geniş çaplı bir kampanya başlattı. Zaman Gazetesi’nin haberine göre ; yoğun ilgi gören kampanya nedeniyle yapılacak konut sayısı 18 binden 38 bine çıkarıldı. Devam eden kampanyada ilginç gelişmeler de yaşanıyor. TOKİ'den alınan bilgiye göre yoksul konutları için bazı iller hiç talepte bulunmazken bazı iller de arsa bulamadı. Yoksul konutu talebinde bulunmayan iller arasında Kars, Ardahan, Burdur, Giresun, Hakkari, Karabük, Muş, Nevşehir ve Rize yer aldı. Yetkililer, konut yapımı için uygun arsa bulunamayan illerde ise arsa arayışının devam ettiğini kaydetti.

 

TOKİ'nin yoksullara yönelik 100 lira taksitle ev kampanyası, Türkiye'nin dört bir yanından yoğun ilgi gördü. "Evi olmayan değil, ev hayali bile olmayan insanları ev sahibi yapmak" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yoğun ilgi nedeniyle ilk teslimatlar gelecek yıl yerine bu yıl sonunda yapılacak. Yoksul konutları olarak adlandırılan evler 1+1 oda şeklinde ve 45, 50, 65 ve 71 metrekare olarak inşa ediliyor. TOKİ, bugüne kadar 18 bin 532 konutun inşaatına başlarken talep fazlalığı nedeniyle konut sayısını 38 bin 768'e çıkardı. Halen 7 bin 420 konut ihale aşamasında bulunurken 12 bin 816 konut da hazırlık aşamasında. Yapılacak konutların 6 bin 360 adedi Roman vatandaşlara verilecek. İnşaatları devam eden Adapazarı-Korucuk, Eskişehir-Aşağısöğütönü, Van-Kevenli, Antalya Çıplaklı, Gaziantep-Şahanbey'de inşaatlar yüzde 57-90 arasında değişen oranlarda tamamlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde yapılan konutlar, peşinatsız aylık 100 lira taksit ve 20 yıl vadeyle hak sahiplerine teslim edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.