1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinin Dünya Pi Günü Programı
Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinin Dünya Pi Günü Programı

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinin Dünya Pi Günü Programı

Her yıl Mart ayının 14. günü düzenlenen ‘Dünya Pi Günü’ bu yıl da dünyanın her yerinde olduğu gibi Kars’ta da Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri tarafından çeşitli etkinliklerle katılacak.

A+A-

Tacetti DURMUŞ
Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yapılan açıklamada:”Pi sayısının kim tarafından bulunduğu bilinmemekte; bunun nedeni ise farklı devirlerde farklı milletler tarafından kullanılmasıdır. İrrasyonel sabit bir sayı olan pi sayısı ” ile gösterilir. Matematik tutkunları tarafından sayıların diziliminin arasındaki ilişki hala araştırılmaktadır.” Denildi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurdane Tepebaş hama Pİ etkinliği, Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Soner Kaçan 3PiD ve ArdPİno etkinlikleri, Türkçe Öğretmeni İsmail Gürler kaPİgram çalışması, Sınıf öğretmeni Öznur Bulut çöPİ ve Pİmaske çalışmaları, Matematik Öğretmeni Ozan Ali Çağraşan Pİlgi yarışması, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Erdinç Cantimur Gökkuşağı Altındaki Hazine ile Dünya Pi Gününü öğrenciler ve velilerle birlikte kutlayacak.

Ayrıca velilerin katılımı ile Pikelime ve Resfebe Yarışması yapılacak. Müzik Öğretmeni Belma Karakurt tarafından Karadeniz Türküsü üzerine söz yazılarak Pi Türküsü oluşturuldu ve kutlamalarda koroyla seslendirilecek. Koroda; Berra Demirci, Kübra Altun, Nisagül Yıldız, Irmak Çantay, Sude GÜRBÜZ, Osman Kutay Zeytin Ahmet Danacı, Alptuğ Enes Selvi, Ömer Efe Öztanrıöver, Bengisu Göktaş, Denizhan Öztürk; Gitarda Bilgehan Akdeniz, Piyanoda Belma Karakurt, Bendir de Müren Yıldızlı, Kavalda Levent Tetik yer alacak. Görsel Sanatlar Öğretmeni Nuray Doğan ve öğrencileri tarafından hazırlanan Pi Günü Hatırası Çerçevesi ile fotoğraf çekiminin ardından program son bulacak.

Merkez Müdürü Ali Kasım Bulut 14 Mart saat 18.00’de kutlanacak Dünya Pi Günü kutlama programına tüm öğrenci ve velileri davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.