1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Evliya Camisi yine tarihi gecelerinden birini yaşadı
Evliya Camisi yine tarihi gecelerinden birini yaşadı

Evliya Camisi yine tarihi gecelerinden birini yaşadı

Mübarek Kadir Gecesinde, içerisinde Ebul Hasan Harakani’nin külliyesinin de bulunduğu Evliya Camisi tarihi günlerinden birini daha yaşadı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Bin aydan daha hayırlı olduğu ileri sürülen Kadir Gecesi nedeniyle Karslılar iftar sonrası soluğu başta Evliya Camisi olmak üzere diğer camilerde aldı. Vatandaşların öncelikli tercileri her zamanki gibi yine Evliya Camisi oldu.

Hasan Harakeni Külliyesine akın eden Karlılar Teravih namazını kıldıktan sonra Ebul Hasan Harakani’nin sandukasını da ziyaret ederek dua etti. Birçok kadın da teravih namazını külliyenin bahçesinde kıldı.

Namaz sonrasında Kars Belediyesi ve AK Parti Kars Gençlik Kolları Başkanlığı görevlileri tarafından vatandaşa kandil şekeri ve gül suyu ikram edildi. Bazı vatandaşlar da evlerinde hazırladıkları tatlı ve şekerleri cami cemaatine ikram etti.

Özellikle kadınlar Abul Hasan Harakani’nin sandukasını ziyaret etmek için bir birleriyle yarışırken, birçok kadın da içeriye girmek için uzun süre bekledi.

Öte yandan Evliya Camisi ile diğer camilere alın eden Suriyeli kadın ve çocukların ise dilenmesi dikkat çekti.

Kars Belediyesi, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı ve bazı vatandaşlar tarafından ikram edilen kandil şekerleri ve çeşitli ikramların çöpleri ise vatandaşlar tarafından Evliya Camisinin avlusunu ve çevresini terek edilmiş pazar yerine döndürdü. Mübarek Kadir Gecesini huşu içerinde geçiren Karslılar kırlıkları namaz ve ettikleri duaların ardından evlerine döndü.

Kars Belediyesinin kandil şekeri ikramları Merkez Camisi ve Fethiye Camisinde de devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.