1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esnaftan Bir İstek, Bir Öneri
Esnaftan Bir İstek, Bir Öneri

Esnaftan Bir İstek, Bir Öneri

Kentte göze çarpan büyük eksiklerin başında gelen alt yapı sorunundan yakınan esnaflar, yetkililerin biran önce bu sıkıntılara çözüm üretmesini isteyerek, ağaçlandırmaya dikkat çektiler.

A+A-

Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan ve son aldığı kararla memleketi Kars’a dönerek iş yeri açan Savaş İlyan da ilk olarak alt yapıdan dert yandı.

 

İlyan, kentin kalkınması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek, “İşim gereği uzun yıllar şehir dışında kaldım. Kars’a arada bir ziyaret amaçlı geliyordum. Her gidişimde inşallah tekrar dönersem umarım Kars’ta bir şey değişir düşüncesi her zaman kafamda yer ederdi. Tabi ki, geçmiş yıllarda da bir takım güzel çalışmalar yapılmış olmasına rağmen kent adına eksikliklerde fazla. Kars’a ilk baktığımda, gerçek anlamıyla en büyük sorunlardan birisi altyapı sorunudur.” dedi.

 

Kars’ta alt yapı sorunu biran önce giderilerek Kent kimliğinin mutlaka kazandırılması gerektiğini de belirten İlyan daha sonra şunları söyledi:

 

“Bu sıkıntıların yanı sıra, Kars’ın işlek caddeleri olan Atatürk ve Kazımpaşa caddelerindeki asırlık ağaçlarda mutlaka kesilmelidir. Oldukça yükselen hatta binalarla eşit mesafelere kadar uzanan ağaçlar, şehrin gerçek kimliğini gizlemekten başka bir şeye yaramıyorlar. Bizler bu işlerin elbette uzmanı değiliz. Ancak; çözülemeyecek kadar da çok zor bir şey olmadığını biliyorum. Konunun uzmanlarıyla, şehir genelinde etüt çalışmaları yapılarak rahatlıkla bu sıkıntıların üstesinden gelinebilir.”

 

LEYLANDİ AĞAÇLARI CADDELERE DİKİLSİN

 

Leylandi ağaçlarının caddelere dikilmesi gerektiğini de ifade eden İlyan, “Bu ağaçların boyları belli bir süre uzadıktan sonra sabit kalabiliyor. Bu ağaçlarla caddeler de yaşanan kötü görüntüyü de gidermiş oluruz diye düşünüyorum. Ayrıca Kars’ta çocuklarımızın güven içinde oynayabileceği park alanları da maalesef hiç yok denecek kadar az. Bu konuda da gerekli çalışma yapılsa iyi olur.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.