1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esnaflar Dertli
Esnaflar Dertli

Esnaflar Dertli

Dükkanları Yıkılacak Esnafın Sesi Kısıldı

A+A-

            Kars Belediyesi’nin Bayrampaşa Mahallesi Kanal Sokak üzerindeki 55 işyerini yıkmak istemesi dükkan sahiplerini çileden çıkardı.

 

            Başkanla görüşme yaptıktan sonra umutsuzca işyerlerine giden esnafın derdini anlatırken adeta sesinin kısılması, içinde bulundukları zor durumu gözler önüne serdi.

 

            Edinilen bilgilere göre; 1993 yılında mevcut Belediye’nin bulunduğu alandaki işyeri sahipleri Belediye binası yapılacağı için Bayrampaşa Mahallesi Kanal Sokak üzerindeki bölüme taşındılar. Tapu umuduyla yeni yerlerine gelen esnaflar Belediye’nin belirlediği alanlar üzerine işyerlerini yaptılar. Dükkânlarına geçen ve gelirlerini temin etmek için gece-gündüz çalışan esnaflar bu süre zarfında da Belediye’ye kiralarını ödediler.

 

            Yerin DSİ’ye ait olduğu söylenen bölgenin çirkin bir görüntü arz ettiği ve alanın yeşil alan yapılmak istendiğinin belirtilerek 55 işyerinin yıkılmak istenmesi vatandaşı çileden çıkardı.

 

            Bir anda şaşkına dönen esnaflar, kısa süre sonra yıkılacak olan işyerlerinin yıkımını önlemek için Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile görüşmek için Belediye’ye gittiler.

 

            Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası umutsuzca Belediye binasından çıkan esnaflar herkesin topu birbirine attığını söyleyerek işyerlerinin yolunu tuttular.

 

            Burada seslerini gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna ve tüm yetkililere duyurmak iste-diler. İşyerlerinin yıkılmasıyla birlikte ortada kalacaklarından korktuklarını belirterek, Küçük Sanayi Sitesi’nde de yer olmadığından yakındılar.

 

            Bu sırada esnaflar dertlerini anlatırken sinirlerinden bağırmaya başladılar ve bu defa da sesleri kısıldı.

 

            55 işyerinin sahibi işyerlerinin yıkılmaması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.

Önceki ve Sonraki Haberler