1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esnafın kar çilesi
Esnafın kar çilesi

Esnafın kar çilesi

Kars’ta vatandaşlar haftalardır kar taşımakta meşgul oluyor. İşsizlikten canı sıkılan esnaflar da boş vakitlerini kar taşıyarak değerlendiriyor.

A+A-

İşyerlerindeki kiralık ve satılık ilanları ise kış aylarındaki işsizliğin ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

Dün tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Kars’ta etkili olmadı. En düşük hava sıcaklığının da eksi 12’lerde seyrettiği kentte haftalar öncesinden kalan kar yığınlarını taşıma işlemi ise sürüyor. Cadde ve sokaklar Belediye tarafından, kaldırımlar ise esnafların gayretiyle karlardan temizlendi. Apartman bahçelerinde biriken karları taşımak ise esnafa adeta çile oldu. Merdivenlerden el arabasıyla taşınmayan kar yığınlarını çuvallarla taşımak zorunda kalan esnaflar, bahçelerden aldıkları karları cadde kenarlarına döktüler.

Esnaflardan Ziya Tarım da, bu çileyi her kış mevsiminde yaşayanlardan birisi. Tarım, Kars’ta yılın 8 ayının kış koşullarıyla geçtiğini söyleyerek, ağır kış koşullarının esnafı iş yapamaz hale getirdiğinden yakındı. Kars’ta sürekli kiralık ve satılık işyeri ilanlarına rastladıklarını buna rağmen bu işyerlerinin ne satılabildiğini nede kiraya verilebildiğini ifade etti. İşsizliğin had safhada olduğunu da belirten Tarım, iş istihdam alanlarının artırılması ve işsizliğin önüne geçilmesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.