1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eski Devlet Hastanesi kurtarılacak
Eski Devlet Hastanesi kurtarılacak

Eski Devlet Hastanesi kurtarılacak

Vali Kara, Defterdar Eraslan ile birlikte eski Kars Devlet Hastanesi ile ilgili olarak önemli açıklamada da bulunundu.

A+A-

Tacettin Durmuş

Eski Devlet Hastanesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na sundukları teklifin değerlendirildiğini söyleyen Eraslan, “Eski Devlet Hastanesi, daha önce Sağlık Bakanlığı’na tahsisliydi. Şu anda o tahsis kalktı. Ayrıca Maliye Bakanlığı’na sunduğumuz teklif değerlendiriliyor. Bakanlığımızın izni ile satılmak veya kiralamak suretiyle bu bina değerlendirilecektir. Kars’a katma değer yaratacak işyerlerinin ve istihdam sağlayacak işletmelerin kurulmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Vali Ahmet Kara ise yaklaşık 12 Dönümlük arsaya sahip olan Eski Devlet Hastanesi’nin artık kiralanmak ve satılmak suretiyle alıcı ve kiracılarını beklediğini belirtti.

Kara ayrıca eski hastane binasının 2001 yılından önce yapıldığını ve güçlendirmeğe ihtiyacı olduğuna da dikkat çekerek, “Defterdar Beyin’inde dediği gibi bu bina daha önce Sağlık Bakanlığı’na tahsisliydi. Bu tahsis artık kalktı. Bakanlığının izni ile işadamlarının ve yatırımcılara satış veya kiralama yöntemi ile teklif edilecek. İşadamlarımız burayı kiralamak ve satılmak suretiyle değerlendirebilirler. Umarız güzel iş merkezleri açarlar ve iyi bir şekilde değerlendirirler. Muhtemelen mevcut bina yıkılarak yeniden değerlendirir. Yaklaşık 12 Dönüm arsaya sahip bina çevresinin bu eski bina ile değerlendirilmesi pek yararlı olmayacaktır. Yani bölgenin imar durumuna göre çok katlı olarak çeşitli işyerleri yapılarak çok amaçlı değerlendirilebilir. Ayrıca bu bölgenin meydan olarak değerlendirilmesi de belediye tarafından düşünülebilir.” diye konuştu.

Türkiye’de ve Kars’ta 2001 yılından önce yapılan binaların genelde güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Kara daha sonra şöyle konuştu. 2011 yılından önce Deprem Yönetmeliği ve Yapı Denetim Sistemi yoktu. Türkiye’de yapı denetim sistemi 1999 depreminden sonra gelişti. 2001’den itibaren uygulanmaya başlandı. Kars’ta da bu yıl uygulanmaya başlandı. Yani Kars’ta bu zamandan sonra yapılan binalar sağlam ama mühendisler 2001’den önce yapılan binaları pek sağlam olarak görmüyorlar be bu binaları güçlendirilmesi gereken binalar olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle Eski Devlet Hastanesi de ya güçlendirilecek yada yıkılarak yeniden yapılmak sureti ile değerlendirilecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.