1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ertuğrul Alibeyoğlu'ndan Kars'a 100 Milyonluk Dev Yatırım
Ertuğrul Alibeyoğlu'ndan Kars'a 100 Milyonluk Dev Yatırım

Ertuğrul Alibeyoğlu'ndan Kars'a 100 Milyonluk Dev Yatırım

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İş İnsanı Ertuğrul Alibeyoğlu tarafından Kars’a kazandırılan İkram Et Entegre Tesisi’nin açılışını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptı.

A+A-

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük üç tesisinden biri olan İkram Et Entegre Tesisi, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde açıldı.

Açılış törenine ; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar, Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BAKAN YUMAKLI’DAN ALİBEYOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ; “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle kurulan, Kars Besi Organize Tarım Bölgemizdeki ilk Et Entegre Tesisinin açılışını gerçekleştirdik. Serhat şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Bu güzel tesisi Kars’a kazandıran Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İş İnsanı Ertuğrul Alibeyoğlu’na teşekkür ediyorum, dedi.

ERTUĞRUL ALİBEYOĞLU : BU TESİS ÜRETİCİNİN VE ÇİFTÇİNİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

İkram Et Entegre Tesisi kurucusu Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İş İnsanı Ertuğrul Alibeyoğlu ise “Karsımızın ilk ve tek Et Entegre Tesisinin açılışında sizlerle bir araya gelmekten büyük bir onur ve heyecan duyuyorum” diyerek şunları belirtti : “Üreticinin ve çiftçinin kaderini değiştirecek; İlimize katma değer katacak, Kars'ın topraklarına ve insanlarına yaptığımız, Karsımızın ilk ve tek Et Entegre Tesisinin açılışında sizlerle bir araya gelmekten büyük bir onur ve heyecan duyuyorum.

İKRAM ET, SADECE BİR YAPI DEĞİL, BU ŞEHRE OLAN DERİN BAĞLILIĞIMIZIN SOMUT BİR İFADESİDİR

Bu tesis, sadece bir yapı değil, aynı zamanda bu topraklara ve bu şehre olan derin bağlılığımızın somut bir ifadesidir.

BÖLGEDEKİ TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ CANLANACAK

Bu yatırım, sadece bir tesis değil; aynı zamanda bölgedeki tarım ve hayvancılık sektörünü canlandırarak, Kars ekonomisini hak ettiği yerlere taşıyacak, üreticilere yeni umutlar ve olanaklar sunacak bir yatırımdır.

KARS’TA BESİ KÜLTÜRÜ GELİŞECEK, İSTİHDAM ARTACAK

Burada gerçekleşecek üretim faaliyetleri, sadece ekonomiye katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda bölgedeki besi kültürünü geliştirecek, istihdamı artıracak, sosyal kalkınmaya destek olarak adeta bir kelebek etkisi yaratacaktır.

“BÖLGESEL KALKINMA” EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİ

Bizler, “bölgesel kalkınmayı” ülkemizin kalkınması yolunda en önemli adımlardan biri olarak görüyoruz. Dolayısıyla bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak olan yatırımların kıymeti bizler için çok büyük.

100 MİLYON MALİYETİYLE BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK YATIRIMLARI ARASINDA

Şu an açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz İkram Et Entegre Tesisi, 2023 Yılı Maliyetleriyle 93 Milyonu Öz Sermaye, 7 Milyonu Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) desteği olmak üzere 100 milyon maliyetiyle ilimizin ve bölgemizin en büyük yatırımları arasında yer almaktadır.

KARS MARKASI OLUŞTURULACAK

İşletmemiz günlük 100 büyükbaş, 250 küçükbaş kesim kapasitesindedir. Tesisimizde kavurma, sucuk, pastırma ürünleri üretimleri yapılacak ve Kars Markası oluşturulacaktır. Bu sayede ülkemizin en doğal ve organik ürünlerini halkımıza marka halinde sunacağız. Ayrıca Tesisimiz İlimizin istihdamına büyük katkı sağlayacak Kars Besi Kültürünü etkileyerek önemli bir soruna çözüm olacaktır.

KARS İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Karslı yatırımcılar olarak Karsımızın hak ettiği değeri bulması, Kars ekonomisinin gelişmesi ve Kars insanının kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyorum ki İlimize kazandırmış olduğumuz bu tesis diğer yatırımcılara örnek teşkil edecek ve yeni yatırımların yapılmasına ilham kaynağı olacaktır.

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SAYGI VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM

Bu vesileyle; başta Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinin Kurulmasına karar veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu tesisin yapılması sürecinde emeği geçen herkese minnettarlığımı bildiriyor, bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

a1fdfds.jpga2fsf.jpga3gdg.jpga4gdgd.jpg

sss-009.jpga5gdg.jpga6dgg.jpga7gdf.jpga8dffd.jpga9gfg.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.