1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermenilerin Elini Güçlendirmeyelim
Ermenilerin Elini Güçlendirmeyelim

Ermenilerin Elini Güçlendirmeyelim

Kars Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Erkan Birdal, sert bir dille uyardı, Ermeni tezlerini güçlendirmeyin, dedi.

A+A-

Kars Eski Vali Konağı'nın Türkiye için önemli bir misyonu olduğunun altını çizen Başkan Birdal ;  "bu binada 13 Ekim 1921 yılında Kars Antlaşması imzalanmıştır. Bu antlaşma ile Ermenistan ile Doğu Anadolu Bölgemizin yani ülkemizin sınırları çizilmiştir. Ermeniler bugün dahi Kars Antlaşması'nı tanımamaktadırlar. Kars Antlaşması’na tanıklık eden bu binanın değişik isimler ile isimlendirilmesi Ermenilerin işine yarayacak ve tezlerini güçlendirecektir" diye konuştu.  

 

Ermeniler Kars'ta olmamış binalara sahip çıkarken, bizim var olan ve tarihi belgeleyen binalarımızın değişik emeller uğruna başka başka isimlerle kiraya verilmek istenmesi son dere yanlış ve tehlikelidir, diyen Birdal sözlerini şöyle sürdürdü: Bu tarihi binana müze olarak yeniden restore edilmeli ve üzerine basa basa Kars Antlaşması'nın yapıldığı bina olarak vurgulanmalıdır. Bu yanlıştan da bir an önce geri dönülmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.