1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermeniler Kars'ta ayin yaptı
Ermeniler Karsta ayin yaptı

Ermeniler Kars'ta ayin yaptı

Ermeniler Çarents’in Evinde ayin yaptı...

A+A-

Kars’ın Sukapı mahallesindeki Demir Köprünün karşısında bulunan ve harabeye dönen ünlü Ermeni Şair Yegişe Çarents’in 1897’de doğduğu evi ziyaret eden bir grup Ermeni, Papaz eşliğinde ayin yaptı.

Ermeni şairleri arasından en çok tanınan isim olan ve bir dönem Ermeni banknotlarına resimleri basılan Şair Yegişe Çarents’in Kars’ta doğduğu 150 Metrekarelik 3 odalı evi ziyaret eden 34 kişilik grup ile Kars’a gelen Ermeniler, harabeye dönen ev de ayin yaptılar.

Harabeye dönen ve Ermeni iş adamları tarafından satın alınarak müze yapılmak istenen evi gezen Ermeniler, evin sahibinin, ev için 2 Milyon EURO bir bedel istediğini söylediler.

Harabeye dönen ev için üzüldüklerini söyleyen Maria Pelperiya, “Şair Çarents çok ünlü bir şairimizdir. Onun doğduğu evi ziyaret etmek için Kars’a geldik. Fakat gördüğümüz manzara karşısında üzüldük, ev adeta harabeye dönmüş. Biz evi satın almak istedik fakat evin sahibi 2 Milyon EURO istediği için alamadık” dedi.

ŞAİR YEGİŞE ÇARENTS

Çarents, 1897 yılında Kars'ta doğdu. İlk şiiri 18 yaşında yayımlanan Çarents, 1915 tehcirine tanık olmuş. Bazı kaynaklara göre, Osmanlı'ya karşı ayaklanan güçler içinde de yer alıp, savaşmış. Daha sonra Moskova'ya giden Çarenst, Burada devrimci Bolşeviklerin saflarına katılmış, komünizm için mücadele vermiş. Sıkı bir komünist olmasına rağmen Josef Stalin'in baskıcı bir rejim sürdürdüğü 1930'larda henüz 40 yaşındayken idam edilmiş.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum