1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermeni Zulmünün Canlı Tanığı
Ermeni Zulmünün Canlı Tanığı

Ermeni Zulmünün Canlı Tanığı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Çatak Köyü’nde yaşayan Ermenistan doğumlu 96 yaşındaki Hamza Çam, Türkiye'ye geçişleri sırasında yaşadıkları olayları sınır bölgesini ziyaret ederek anlattı.

A+A-

Hamza Çam, oğlu Nurettin Çam ile beraber Digor ilçesine bağlı Halıkışla Köyü’ne giderek tarihi köprü yanında bulunan askeri harabe karakolu bölgesinde Ermenilerin o tarihlerde Müslümanlara yaptığı zulmü anlattı.

 

Ermeni köyü Hacıbagıran ile sınır komşusu Halıkışla köyünde Ermenilerin 1918 yılının mart ve nisan aylarında yaptığı katliamın canlı tanığı olan 96 yaşındaki Hamza Çam, o günleri anlatırken duygulanıp, büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

 

Halıkışla Köprüsü'nün yanındaki küçük askeri harabe karakolda neler yaşandığını kendi gözleriyle gördüğünü söyleyen Çam, eski adı Revan olan Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın Kınnı köyünde doğduğunu söyledi.

 

Ermeni zulmünü bizzat yaşadığını söyleyen Hamza Çam, "Buraya kendi memleketimiz olan Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan geldik. Geçmek istediğimiz bu köprüyü Ermeniler yakmıştı. Zorlukla karşıya geçtik. Ermeniler silahla saldırıyorlardı. Ölenler suya düşüyordu. Babam, anam, kız kardeşim, bir de ağabeyimi bu arkamda gördüğünüz harabeye doldurdular. Bir süre sonra gelip aldılar, Digor'a gittik" dedi.


Koluna girerek babasını Halıkışla köyüne getiren oğlu Nurettin Çam ise, "Her tarafta Türklerin Ermenilere yaptığı öne sürülen katliamlardan bahsediliyor. Peki bizim babalarımıza, dedelerimize Ermenilerin yaptığı katliamın hesabını kimlerden soracağız?" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler