1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erengüç Ailesi’nden Kars Valisi’ne Açık Mektup…
Erengüç Ailesi’nden Kars Valisi’ne Açık Mektup…

Erengüç Ailesi’nden Kars Valisi’ne Açık Mektup…

​​​​​​​Erengüç Ailesi’nden Erhan Erengüç, Haydar Aliyev Caddesi’nde bulunan tarihi yapı için Kars Valisi’nden destek istedi.

A+A-

Muvafakatname vermelerine rağmen tarihi yapının “Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi”ne dahil edilmediğini ifade eden Erhan Erengüç, Kars Valisi’ne açık mektupla şöyle seslendi.

Sayın Valim ;

Ailem ; 19. yüz yıl başında Azerbaycan ve Erivan Hanlığı zamanında  Kars'a muhacir olarak gelmiş, ailemizin bazı fertleri Belediye Başkanlığı yapmış, bilim adamı, avukat, doktor, mühendis, müzisyen yetiştirmiş, esnaflık yapmış  üretken bir ailedir.

Kars’taki tarihi yapıların korunması ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine ve bilincine sahip olan aile fertleri bugün bile  memleketimiz Kars'ın kültürel ve turizm konularında geleceğine yarımcı olmak için elinden geleni yapmaktadır.

Ata yadigarımız olan tarihi evlerin korunması için sayın Valimizden yardım istiyorum.

Erengüç Ailesi olarak yıllar önce burayı restorasyon yaptırmak için çok müracaat ettik (kendi bütçemizden) ama şuanda ekonomi bütçemizi aşıyor.

Sayın Valim sizden bize yardım edebileceğiniz umuyorum.

Kars, Serhat Kalkınma Ajansı'na yıllardan beri defalarca yaptığım yazışmalarımızdan maalesef bugüne kadar somut bir netice alamadık.

Bizim adımıza evin restorasyonu için SERKA muvafakatname istendi. 2019 yılında gönderdim. Çatı, ağaç doğramalar, boyama birçok şey bugün yarın yapılacak diye bekledik.

Dört yılın sonunda ; “iş güvenliği açısından uygun olmadığı” gerekçesiyle onarım ve yapı kapsamında çıkartıldığı söylendi.

SERKA yetkilileri şahsıma dört ay önce  sadece “ön tarafı boya yapabiliriz” bende “bana söz verdiğiniz şeyleri yerine getirin yoksa hiçbir şey yapmanıza gerek yok” dedim. Aşağıda belgeleriyle sunuyorum.

Saygılarımla.

Erhan ERENGÜÇ

000000000000000-001.jpg111111111111.jpg2222222222222222.jpg33333333333333333333.jpg4444444444444444.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.