1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ​​​​​​​Erdoğdu: “Basın, toplumsal kalkınmanın sağlanmasında önemli bir rol oynar”
​​​​​​​Erdoğdu: “Basın, toplumsal kalkınmanın sağlanmasında önemli bir rol oynar”

​​​​​​​Erdoğdu: “Basın, toplumsal kalkınmanın sağlanmasında önemli bir rol oynar”

​​​​​​​AK Parti Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın basın çalışanları, internet haber sitesi sahipleri ile gazete sahiplerini kutladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Erdoğdu mesajında, basının dünyada olduğu gibi Ülkemizde de yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu söyledi.

Yerel basının da önemine değinen Erdoğdu, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir basının, toplumsal kalkınmanın ve bölgesel gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Erdoğdu, 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günde, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin de bağımsız basın olduğuna vurgu yaptı

Gazetecilerin bir ilde vazgeçilmez unsur olarak varlıklarının ve özgür bir şekilde görevlerini icra etmelerinin de önemine vurgu yapan AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu mesajında: “Ülkemizin demokratikleşmesinde, gelişmesinde ve halkın bilinçlendirilmesi noktasında olduğu kadar, kurumlarla vatandaşlar arasında önemli bir köprü olması bakımından basınımızın büyük görev üstlendiği bilinen bir gerçektir. Gazeteciliğin var olabilmesinin temel şartı da özgür haberciliktir. İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızla birlikte özellikle ilimizde yaz, kış ve gece gündüz demeksizin aktif bir şekilde görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarınızda başarılar ve sağlıklı günler dilerim.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.