1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdinç Erdağı'dan Açıklama
Erdinç Erdağıdan Açıklama

Erdinç Erdağı'dan Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Belediye Meclis Üyesi Mimar Erdinç Erdağı, istifasıyla ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

A+A-

Erdağı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "31.10.2011 tarihinde öncelikle internet üzerinden yayın yapan karsmanset.com adresinde, akabinde de bir kısım yayın organlarında şahsımla ilgili olarak Kars Belediyesi İmar Komisyonundan istifa etmemle ilgili haberler çarpıtılarak yayınlanmaktadır.

Öncelikle şu hususu belirtmek isterim ki; benim yaklaşık iki yıldır yürüttüğüm İmar Komisyonu üyeliğinden istifa etmemle ilgili hiçbir açıklamam ya da beyanatım bulunmamaktadır.

Haberin içeriğinde ‘’Gelinen nokta itibariyle vicdani rahatsızlığımdan dolayı istifa ettiğim’’ beyan edilmekte ise de, bu tamamen hayal ürünü ve gerçekle alakası olmayan bir atıftır.

Benimle birlikte çalışan imar komisyonu üyelerini, Kars Belediye Meclisini ve Kars Belediye Başkanını karalamaya yönelik olarak yapılan bu asparagas haber tamamen düzmecedir.

İstifa dilekçemde de belirttiğim gibi ‘’İşlerimin Yoğunluğu’’ nedeniyle bahse konu komisyondaki görevimden istifa ettim. Kendim Serbest mimarlık yapmaktayım. Aynı zamanda kurulu şirketim aracılığıyla da faaliyet alanım çerçevesinde bir kısım işler yürütmekteyim.  Bu işlerimin yoğunluğu dışında istifa etmeme hiçbir sebep  yoktur.

Bugüne kadarki çalışmalarımda, doğru görmediğim hususlarda gerek komisyonda ve gerekse mecliste gerekli muhalefetimi gösterdim.  Ancak beni vicdanen rahatsız edecek herhangi bir faaliyete de rastlamadım.  Benimsemediğim fikirlerle ilgili olarak da gerek teknik ve gerekse insani bilgilerimi komisyon ve  meclis huzurunda dile getirmekten de hiçbir zaman çekinmedim.

Ancak kişilerin benim ismim ve istifa ettiğim komisyon üzerinden, görev yaptığım çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakacak ve vicdani rahatsızlığımı doğuracak nitelikte hareketlerinin olduğu izlenimi oluşturacak bu haberin kaynağı ve yayın ile ilgili olarak gerçek durumu kamuoyu ve kıymetli medya kuruluşlarıyla paylaşmayı da bir borç ve görev olarak bilmekteyim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum